2 januari 2018 - 2 min leestijd

Fusie FMI foodhandling met JFPT/foodlife

Industriële toeleverancier en dienstverlener FMI uit Bergen op Zoom en het bedrijf JFPT uit Zwolle, bekend onder de merknaam foodlife, bundelen hun krachten. Sinds 1 januari 2018 is foodlife onderdeel van het FMI concern. Dit hebben René de Keijzer, CEO van FMI en Patrick Jansen, directeur-eigenaar van JFPT gezamenlijk bekend gemaakt.

Het snel groeiend FMI is vooral bekend als producent van componenten, assemblages en systemen voor de maakindustrie. Met de overname van de Irmato groep eerder dit jaar heeft FMI inmiddels ook een krachtige positie verworven als leverancier van gerobotiseerde productielijnen, onder andere voor de voedselverwerkingsindustrie. Foodlife en FMI Foodhandling zullen onder de naam ‘foodlife, an FMI company’ verder gaan. De foodlife vestiging in Zwolle blijft bestaan als verkoopkantoor en onderhoudslocatie. Ook de R&D-afdeling in Schiphol-Rijk blijft gehandhaafd. De engineering en productie van machines zullen plaatsvinden op de FMI locatie in Uden.

 

Strategische zet

JFPT/foodlife is een internationaal opererend, Nederlands bedrijf dat innovatieve machines ontwerpt en maakt voor de verwerking van verse groenten en fruit. De integratie met foodlife is voor FMI een bewuste, strategische zet waarbij de activiteiten van foodlife zullen worden gefuseerd met die van FMI Foodhandling uit Uden. “Foodlife is een prachtig bedrijf met een ijzersterke merknaam en de commerciële slagkracht waarmee we echt synergie kunnen behalen”, zegt René de Keijzer. “Bovendien sluiten de technologie, kennis en machines van foodlife naadloos aan bij wat we vanuit FMI Foodhandling bieden. Door de krachten te bundelen kunnen we de wereldwijde markt veel breder bedienen en gezamenlijk nieuwe machines en productielijnen ontwikkelen,” aldus De Keijzer.

Voor foodlife is dit eveneens een mooie kans gezien hun internationale aspiraties. Zoals Patrick Jansen van JFPT het verwoordt: “Met het FMI concern hebben wij een partij gevonden, die qua omvang en ondernemende aanpak, voor ons de paraplu is waaronder we onze groeiambities versneld kunnen waarmaken.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden