27 november 2017 - 2 min leestijd

GE Additive introduceert grootformaat metaalprinter

Op de Formnext medio november introduceerde GE Additive de eerste Beta-machine als resultaat van Project Atlas. De metaalprinter is in slechts negen maanden ontwikkeld en is bedoeld voor het printen van grote onderdelen.

De GE Beta-machine is geschikt voor industrieën zoals de lucht- en ruimtevaart-, automobiel- en de olie- en gasindustrie. De machine is voorzien van technologie die GE zelf heeft ontwikkeld, gecombineerd met de laser-poederbed expertise van Concept Laser. Standaard heeft de metaalprinter een bereik van 1.100 mm x 1.100 mm x 300 mm (XxYxZ), maar dit kan door de constructie eenvoudig vergroot worden. Met name de portaalconstructie maakt dit mogelijk. Op het portaal is een unit aangebracht waarin de belangrijkste optische componenten zoals de 1 kW laser zijn geïntegreerd. Dankzij het portaal is de laserunit niet meer gebonden aan een vaste werkruimte, waardoor het bereik van 3D-printers aanzienlijk vergroot kan worden. In de toekomst zal de machine uitgebreid gaan worden met extra lasers voor meer productiviteit. Momenteel wordt de machine getest door een kleine groep klanten. Verwacht wordt dat in 2018 meer machines beschikbaar komen.

 

GE Additive

GE heeft de laatste jaren als eindgebruiker veel kennis over additive manufacturing opgedaan. Daarnaast heeft het bedrijf enorm geïnvesteerd in de technologie. Zo heeft het bedrijf 1.4 miljard dollar geïnvesteerd in Concept Laser en Arcam en de afgelopen tien jaar ruim 1.5 miljard dollar gespendeerd aan additieve technologieën. Dit heeft geresulteerd in honderden patenten in o.a. materiaalwetenschappen. In 2016 heeft het bedrijf GE Additive opgericht om een vooruitstrevende toeleverancier van additieve technologie, materiaal en service te worden voor industrieën wereldwijd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden