De Hannover Messe die al eerder verplaatst was naar medio juli 2020, wordt nu helemaal afgelast voor 2020. De organisatie heeft gekozen om de beurs te verplaatsen naar 12 t/m 16 april 2021. De reden is de steeds kritischer wordende situatie als gevolg van Covid-19 en een verbodsmaatregel door de regio Hannover. De eerstvolgende grote vakbeurs wordt daarmee TechniShow van 1 t/m 4 september in Jaarbeurs Utrecht
Uitgebreide toegangsbeperkingen, contactverboden en een verbodsbepaling uit de regio Hannover maken het onmogelijk om Hannover Messe dit jaar te organiseren. Tegelijkertijd wordt de economie ook getroffen door de corona-crisis. De maakindustrie kampt nu al met de ernstige gevolgen van de pandemie. De Duitse industrie ervaart een dalende vraag en verkoop. “Gezien de dynamische ontwikkeling rond Covid-19 en de uitgebreide beperkingen op het openbare en economische leven, kan Hannover Messe dit jaar niet plaatsvinden”, zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe AG. “Onze exposanten en partners, evenals het hele team, hebben hun uiterste best gedaan om het evenement uit te voeren. Vandaag moeten we ons echter realiseren dat het niet mogelijk zal zijn om dit jaar de belangrijkste internationale, industriële beurs ter wereld te organiseren.”
Digitaal alternatief
Het is voor het eerst in de 73-jarige geschiedenis van Hannover Messe dat het evenement niet door kan gaan. De organisatoren onderzoeken nu andere oplossingen. “De behoefte aan oriëntatie en uitwisseling van kennis is bijzonder belangrijk in tijden van crisis”, zegt Köckler. “Daarom werken we momenteel volop aan een digitaal informatie- en netwerkplatform van Hannover Messe, dat we binnenkort voor onze klanten zullen openen.”
Er zullen verschillende webgebaseerde formaten zijn waarmee exposanten en bezoekers van Hannover Messe informatie kunnen uitwisselen over de komende economische beleidsuitdagingen en technologische oplossingen. Live streams brengen interactieve interviews met experts, paneldiscussies en best-case presentaties over de hele wereld. Ook het zoeken naar digitale exposanten en producten krijgt nieuwe functies. Bezoekers en exposanten kunnen onder meer in direct contact komen.
“We zijn er van overtuigd dat direct contact tussen mensen niet vervangen kan worden, en we kijken uit naar de tijd na Corona”, zegt Köckler. “Maar vooral in tijden van crisis zijn flexibiliteit en pragmatische actie vereist. Als ’s werelds belangrijkste industriële vakbeurs willen we oriëntatie bieden en het economische leven gaande houden – vooral met het nieuwe digitale aanbod.”
Cellro viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan, een mijlpaal in de wereld van CNC-automatisering. CEO Arnoud de Kuijper vertelt over …
Op de AMB in Stuttgart volgende week pakken de leveranciers van Laagland flink uit. Ook de medewerkers van Laagland, gespecialiseerd …
Terwijl de Nederlandse industrie in het tweede kwartaal nog herstelde, lijkt het derde kwartaal beduidend moeilijker te worden. De Nevi …
Belangrijke vraagstukken op het gebied van energietransitie en woningbouw kunnen we niet oplossen zonder voldoende technisch personeel. De technische sectoren …