8 augustus 2018 - 2 min leestijd

GF Machining Solutions gaat partnerschap aan met 3D Systems

GF Machining Solutions en 3D Systems kondigden hun strategische samenwerking aan voor gezamenlijk ontwikkelde, geïntegreerde productieoplossingen op basis van 3D-printing.

Het partnerschap omvat de ontwikkeling van nieuwe generatie 3D-printoplossingen. Het zal de expertise op het gebied van metalen additieve productie van 3D Systems combineren met de subtractieve metaalproductie-expertise van GF Machining Solutions die meer naadloze en efficiënte workflowoplossingen mogelijk maakt door integratie van 3D-printers, materialen, software en EDM-machines evenals frees- en laserapparatuur.

 

Lancering op IMTS 

De lancering van het partnerschap is gepland voor de IMTS die plaatsvindt in september in Chicago (VS). Naar verwachting zal een nieuwe additive manufacturing machine onthult worden.

“We zijn enthousiast over deze nieuwe samenwerking”, verklaarde Yves Serra, CEO van GF. “Met de gecombineerde ervaring en expertise van 3D Systems en GF Machining Solutions zijn we goed gepositioneerd om onze klanten nieuwe productieoplossingen te bieden op basis van 3D-printing.”

“De samenwerking tussen 3D Systems en GF Machining Solutions brengt twee klantgerichte innovators bij elkaar om de metaalproductie opnieuw te definiëren”, zegt Vyomesh Joshi, president en chief executive officer van 3D Systems. “Beide bedrijven delen dezelfde visie voor het transformeren van de productie. We kijken uit naar het leveren van geïntegreerde technologie-oplossingen om de processen van de klant te verbeteren en een aanzienlijk concurrentievoordeel te bieden door middel van kortere productietijd, snellere time-to-part en lagere algemene bedrijfskosten.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden