2 mei 2017 - 1 min leestijd

Grob neemt DMG meccanica over

De machinebouwer Grob uit Mindelheim (D) heeft 100% van de aandelen van het Italiaanse DMG meccanica overgenomen. Met deze overname versterkt Grob zijn competentie in het bereik van elektromobiliteit.

Met de technologie van DMG Meccanica in combinatie met het nieuw ontwikkelde productieproces bij Grob, kan het bedrijf nu alle essentiële productieprocessen en -methoden van elektrische aandrijvingen voor de automotive industrie en haar toeleveranciers wereldwijd aanbieden. In de nabije toekomst zelfs in serieproductie.

 

Elektromotoren

DMG Meccanica specialiseert zich al vele jaren in de productie van machines en apparatuur voor de productie van statoren voor elektrische motoren, dynamo’s en generatoren. Nieuwe productieprocessen, vooral voor de serieproductie van stators van elektromotoren in elektrische voertuigen, worden nu door Grob in een eigen ontwikkelingsafdeling getest. De samenwerking is voor beide bedrijven een win-win situatie: Grob vergroot zijn kennis op het gebied van elektromobiliteit en DMG meccanica heeft een sterke partner met wereldwijde aanwezigheid en de capaciteit voor serieproductie.

 

Universele bewerkingscentra

De automobielindustrie is voor Grob een grote afnemer van speciaalmachines. Toch produceert de machinebouwer ook universele vijfassige bewerkingscentra zoals de G350 en de G550. Deze machines worden in Nederland op de markt gebracht door Eritec uit Hengelo (Ov).

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden