28 augustus 2019 - 2 min leestijd

Grob zet in op universeel, elektromobiliteit en digitalisering

Bij de opening van de 23e EMO op 16 september 2019 in Hannover presenteert Grob-Werke een tal van technische innovaties. De nadruk zal liggen op de nieuwe Access-serie van universele machines en de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van elektromobiliteit.

Grob-Werke presenteert al meer dan veertig jaar zijn technologische innovaties op EMO, ’s werelds grootste beurs voor metaalbewerking. Deze omvatten bijvoorbeeld de G-serie (2005), de eerste Grob universele machines (2007), de frees-draaitechnologie (2011) en de tweede generatie universele bewerkingscentra (2015).

Naast de nieuwe universele Access machines, zullen de technische hoogtepunten van dit jaar zich richten op ontwikkelingen op het gebied van elektromobiliteit. Daarnaast informeert Grob over de uitbreiding van zijn serviceconcepten en richt zich ook op het onderwerp digitalisering met de daarvoor ontwikkelde softwareoplossing Grob-Net4Industry.

 

Nieuwe machineserie

Met de Access-serie toont Grob twee flexibele allrounders uit het universele machinebereik op de EMO: De nieuwe vijfassige bewerkingscentra G350a en G550a zijn een kosteneffectieve introductie tot de Grob-technologie en bieden veel toepassingsmogelijkheden. Deze instapmodellen bieden daarnaast een hoge betrouwbaarheid en productiviteit. De universele bewerkingscentra zijn o.a. geschikt voor de automobielindustrie, de algemene machinebouw, toeleveranciers, gereedschap- en matrijzenbouw en pomp- en klepproducenten.

 

Elektromobiliteit

Op het gebied van elektromobiliteit heeft Grob zijn competenties de afgelopen jaren verder versterkt met behulp van uitgebreide investeringen en technologische ontwikkelingen. Hierdoor is Grob een sterke partner van de automobielindustrie geworden voor de massaproductie van hybride en elektrische aandrijvingen. Tijdens de EMO zal het bedrijf in een presentatieruimte zijn expertise in de productie van productielijnen en -systemen voor E-machines, elektromotoren, batterijcellen, modules en packs presenteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden