12 februari 2018 - 2 min leestijd

Haimer aanwezig op drie stands tijdens TechniShow

Haimer presenteert dit jaar het uitgebreide assortiment hardmetalen snijgereedschappen, gereedschapshouders, krimp- en balanceertechnologie en gereedschapvoorinsteltechniek op drie stands tijdens TechniShow 2018 in Utrecht. Naast een eigen stand zal Haimer aanwezig zijn op de stand van Oude Reimer en DMG Mori.

De Haimer Group neemt voor de eerste keer onafhankelijk deel aan de TechniShow. Hoogtepunten op de stands zijn ongetwijfeld de Microset voorinstelapparaten waarmee Haimer zich als systeemaanbieder voor het gereedschapbeheer heeft ontwikkeld. Industrie 4.0 mogelijkheden zullen ook tijdens de beurs inzichtelijk worden. Of het nou gaat om Haimer gereedschapshouders, die eventueel zijn voorzien van een RFID-chip of krimp- en balanceerapparaten met netwerkkoppeling. De nieuwe Power Clamp i4.0-serie is een product dat klaar is voor Industrie 4.0. Het product maakt geautomatiseerd krimpen mogelijk. De krimpmachines worden gepresenteerd in een nieuw ontwerp en overtuigen met een geïntegreerd koelsysteem. Standaard maakt de gepatenteerde NG-spoel het mogelijk om gereedschapsdiameters van 3 mm tot 32 mm te krimpen. Interfaces voor datacommunicatie met productienetwerken en optioneel beschikbare scanners voor het uitlezen van krimpparameters maken deze serie ‘Industrie 4.0 klaar’. Een ander voordeel is de nieuwe gebruiksvriendelijke software, die nu een breed scala aan krimpopties biedt op een 7 “touch-display.

 

Voorinsteltechnologie

Microset-voorinstellingsapparaten worden gekenmerkt door hoogwaardige hardware, ergonomie en gebruiksgemak. Ze zijn beschikbaar als basismodellen, maar ook als high-performance semi-automatische apparaten met autofocus of volledig automatische lineaire meetmachines. Een bijzonder voordeel ligt in de thermostabiele gietijzeren constructie, die een probleemloze, hoge repeteerbaarheid en laagcalibrerende werking mogelijk maakt.

 

Krimpspantangen

Naast hoogwaardige producten voor het spannen van gereedschappen in freesmachines, biedt Haimer nu ook spanmogelijkheden voor de draaimachine. De nieuwe krimp-spantangen zijn verkrijgbaar in ER 16 en ER 25 en zijn compatibel met alle gangbare ER-moeren. Ze kunnen ook worden gebruikt voor aangedreven gereedschapshouders. De optionele Cool Jet-boringen zorgen voor nog meer procesbetrouwbaarheid en optimale koeling.

 

Duo-Lock-uitbreiding

Op het gebied van Duo-Lock, de modulaire gereedschapinterface, heeft Haimer zijn assortiment verder uitgebreid: spantangen met Duo-Lock-opnames maken het mogelijk om te profiteren van de freesgereedschappen, zelfs bij het draaien. De modulaire gereedschappen bieden maximale stabiliteit en veerkracht dankzij hun unieke ontwerp met dubbele conus aanlegging. De Duo-Lock opspangereedschappen zorgen voor een hoge repeteernauwkeurigheid, eenvoudige installatie en snelle gereedschapswisseling in de machine. Door hun monoblock-ontwerp bieden de spantangen meer stabiliteit en de hoge rondloopnauwkeurigheid. Ze bieden ook goede koelingopties doormiddel van het Cool Jet-systeem. Duo-Lock-opnamehouders zijn geschikt voor zowel conventionele ER-houders voor frezen, als aangedreven gereedschappen voor draaimachines.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden