2 mei 2017 - 2 min leestijd

Haimer en DMG Mori tekenen samenwerkingsovereenkomst

Haimer Group en DMG Mori hebben het partnerschap onlangs verder versterkt. Beide bedrijven hebben een samenwerkingsovereenkomst getekend waarbij de stap is gezet naar een hoger samenwerkingsverband van Haimer producten. Daarnaast is Haimer op 1 januari 2017 eigenaar geworden van de DMG Mori Microset onderneming die nu verder gaat onder de naam Haimer Microset GmbH.

Met de overname van de DMG Mori’s Microset gereedschapvoorinsteltechnologie, heeft de Haimer Group een aanvulling op de bestaande productportfolio. Naast de precisiegereedschaphouders in alle gangbare opnames en lengtes is er het huidige omvattende productportfolio met een verscheidenheid aan krimp- en balanceermachines.

Claudia Haimer, CEO van Haimer, legt uit: “Aangezien de locatie van Haimer Microset met ongeveer 35 medewerkers in Bielefeld (D) gevestigd is en zal blijven, zal naast onze hoofdlocatie in Igenhausen, Augsburg (D) dit onze tweede Haimer productielocatie worden. De fabriek in Bielefeld zal verder worden uitgebreid voor onze Noord-Duitslandse sales en marketing medewerkers met een nieuwe showroom, waar we aan de huidige- en potentiële klanten kunnen laten zien waar Haimer toe in staat is om de volledige procesketen die wordt gevraagd rondom de machines, te beantwoorden.” 

 

Premium partnerschap

De samenwerkingsovereenkomst voorziet in een nog sterkere relatie tussen de twee ondernemingen met een premium partnerschap. Voortaan zal DMG Mori alle producten met betrekking tot gereedschapvoorinstelling, balanceer- warmtekrimptechnologie en tool management uitsluitend van Haimer kopen. Alle DMG Mori technologie-, testcentra en fabrieken over de hele wereld zullen worden uitgerust met Haimer producten.

“We kijken uit naar een succesvolle samenwerking met Haimer als een Premium Partner,” zegt Christian Thönes, CEO van de DMG Mori AG. “We zullen onze eerste gezamenlijke producten met betrekking tot de Smart Tool Management tijdens de EMO 2017 te Hannover tentoonstellen.” Andreas Haimer, Manager Director en President van de Haimer Group, vertelt: “Haimer Microset gereedschapvoorinstellingtechnologie is een perfecte aanvulling op ons bestaande portfolio van precisiegereedschaphouders, krimp- en balanceertechnologie, waardoor wij een totaalsysteemaanbieder voor gereedschapsbeheer rond de machine zijn geworden.“

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden