11 september 2017 - 4 min leestijd

Haimer Tool Management – Industrie 4.0-klaar

De Haimer-groep heeft zich verder door ontwikkeld tot een systeemaanbieder voor het totale gereedschapsmanagement. Op de EMO 2017 in Hannover zal het bedrijf zijn uitgebreide assortiment tonen, variërend van snijgereedschappen tot een breed scala aan gereedschaphouders, krimp- en balanceer- en voorinstelapparaten. Alle producten zijn zo op elkaar afgestemd dat deze voor een hoge graad van continuiteit zorgen.

Haimer presenteert zijn volledige competentie op het gebied van gereedschapsmanagement voor gereedschappen op een 350 m2 stand. Een hoogtepunt is de microset-voorinstelmeetmachine die het familiebedrijf aan het begin van het jaar aan zijn portefeuille heeft toegevoegd. Directeur Andreas Haimer legt uit: “We willen de verspanende bedrijven het zo gemakkelijk mogelijk maken met ons uitgebreide totaal aanbod, een systeemaanbieder van a tot z. De klant ontvangt alles uit eerste hand en van een leverancier, alles dus perfect op elkaar afgestemd, van het snijgereedschap en gereedschaphouder, krimp- en balanceerapparaten, tot aan onze nauwkeurige voorinsteltechnologie.”

 

Inspannen en voorinstelling horen bij elkaar

Het feit dat de Microset-gereedschapvoorinstelapparaten zo goed passen bij de gevestigde Haimer-producten, is vanwege hun hoge kwaliteit en de mogelijkheid om ze intuïtief te gebruiken. Ze omvatten ook een breed scala aan toepassingen – een filosofie die Haimer heeft nagestreefd op het gebied van krimp- en balanceerapparaten. Haimer Microset biedt basismodellen die de moeite waard zijn om te kopen voor occasionele doeleinden. Daarnaast zijn er high-performance semi-geautomatiseerde apparaten met autofocus voor de gemiddelde operator, evenals volledig geautomatiseerde lineaire drive-apparaten ontworpen voor veeleisende applicaties.

Volledig compatibel

Hoewel de Microset voorinstelapparaten al netwerkinterfaces hebben en uitgerust zijn voor communicatie met gereedschapsmiddelen, zal Haimer voor het eerst ook nieuwe ontwikkelingen tonen bij zijn krimp- en balanceerapparaten. De nieuwe Power Clamp-serie wordt gepresenteerd met een compleet nieuw design en met nieuwe software. In de zin van verbeterde gebruiksvriendelijkheid heeft er een verdere ontwikkeling plaatsgevonden, waardoor het gebruik van de krimpapparaten nog makkelijker wordt. Aan de buitenzijde wordt deze ontwikkeling getoond door een nieuw, touch-control bedieningspaneel, waarmee de Power Clamp in het netwerk geïntegreerd kan worden.
Verder ontwikkelde Haimer ook een vereenvoudigd gereedschapbeheerprogramma, deze is ontworpen voor algemeen gebruik en aanbevolen wordt voor Haimer producten. Andreas Haimer legt uit: “Voor veel kleine en middelgrote ondernemingen zijn tool management systemen, zoals ze momenteel op de markt worden aangeboden, veel te groot en te ingewikkeld. Wij presenteren een oplossing die intuïtief en eenvoudig kan worden gezien in gebruik en kan als een toegangspunt fungeren voor veel kleine en middelgrote ondernemingen voor integratie op bijvoorbeeld het digitaliseren van de gereedschapvoorinstelling.”
Haimer biedt al een geruime tijd een oplossing voor gegevensoverdracht. Op verzoek kunnen de gereedschaphouders worden uitgerust met RFID-chips, Hier kan de klant zijn gewenste data in wegschrijven. In de toekomst zullen alle Haimer-apparaten (in ieder geval optioneel) met bijbehorende lees- en schrijfstations te verkrijgen zijn, om voorbereid te zijn op de Industrie 4.0 moderne data-uitwisseling.

 

Duo-Lock universele volhardmetalen frezen

Aanvullend op de digitale ontwikkelingen zal Haimer op de EMO-stand vele nieuwe praktische verspaningstechnische ontwikkelingen tonen. Zoals bijvoorbeeld een verdere uitbreiding op het programma van zijn VHM-frezen. Naast de Power Mill-serie is er sinds kort ook Basic Mill-serie beschikbaar. Deze serie is teruggebracht tot de essentiële kenmerken wat van een VHM gevraagd wordt, en kan worden gebruikt in bijna alle materialen. Verder is de Basic Mill-serie geschikt voor de groef- en contourfreesbewerkingen, denk hierbij ook aan inlopen tot 45 graden, en door een speciale snijkant geometrie is direct boren ook geen probleem. In vergelijking met het uitgebreide programma van de Power Mill-serie, is de Basic Mill prijsgunstiger, maar zal niet onder doen op het gebied van de Haimer kwaliteit. Daarnaast wordt een aantal nieuwe toolgeometrieën en product verbeteringen voor de modulaire Duo-Lock gepresenteerd. Het gepatenteerde innovatieve opschroefontwerp met dubbele conus en extra derde steunvlak zorgt voor een hoge stabiliteit en sterkte in het freesproces.

 

Open House in Igenhausen

Als klanten en potentiële kopers niet genoeg tijd hebben om te kijken naar alle innovaties op de Haimer-stand, krijgen ze nog een kans. Haimer organiseert een open huis van 27 tot 29 september 2017 in het hoofdkantoor in Igenhausen (D) waar ook de productiefabriek van gereedschaphouders is gevestigd. Binnen het kader van dit evenement viert Haimer zijn 40-jarig bestaan en haar succesvolle bedrijfsontwikkeling naast high-profile key note sprekers, een aantrekkelijk aanbod van seminars en 26 technologische partners, die ook hun laatste nieuwe ontwikkelingen zullen presenteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden