13 augustus 2018 - 2 min leestijd

Halter op IMTS Chicago en AMB Stuttgart 2018

Halter CNC Automation uit Hoevelaken is in de maand september present op twee prestigieuze beurzen. Van 10 t/m 15 september is het aanwezig op de IMTS in Chicago en een week later van 18 t/m 22 september op de AMB in Stuttgart. Tijdens beide beurzen worden meerdere modellen van de Halter LoadAssistant gepresenteerd.

De Halter LoadAssistant is een beladingsrobot voor CNC-bewerkingsmachines en werd vijf jaar geleden geïntroduceerd door Halter CNC Automation. Het systeem is in nauwe samenwerking met Fastems ontwikkeld en is in korte tijd succesvol gebleken in al meer dan twintig landen. Hoewel Halter CNC Automation een Nederlands bedrijf is, vindt de productie plaats in Issum, net over de grens in Duitsland. In Issum en in Stuttgart bevinden zich bovendien de Halter Technology Centers. Daarnaast heeft het Halter sinds twee jaar een vestiging in de Verenigde Staten, bestaande uit een eigen verkoop en serviceafdeling en een Halter Technology Center. Inmiddels is ook hier een succesvolle dealer organisatie opgezet en worden maandelijks Halter LoadAssistants verscheept vanuit Duitsland om aan de toenemende vraag te kunnen voldoen. De reden voor dit succes: de eenvoudige bediening, de korte omsteltijden van minder dan vijf minuten en de hoge bedrijfszekerheid dankzij de standaardisatie van het systeem. Dit maakt de oplossing geschikt voor het automatisch beladen van series van tien tot 1.000 stuks.

Tijdens de IMTS is de HALTER LoadAssistant onder andere te zien op de stand van Fastems (Stand 339178). Op de AMB is HALTER aanwezig met een eigen stand in Hal 6, stand D91. Bovendien zal Mazak een Halter LoadAssistant in werking presenteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden