20 april 2018 - 2 min leestijd

Halter start Technology Center nabij Stuttgart

Halter CNC Automation, fabrikant van flexibele robot beladingssystemen voor CNC-machines, heeft een tweede Halter Technology Center in Duitsland geopend. Hierdoor kunnen Duitse relaties niet alleen in Issum (Nordrhein-Westfalen), maar nu dus ook in Neuhausen a.d. Fildern dichtbij Stuttgart (D), terecht  voor demonstraties, workshops en trainingen. Het Halter Technology Center is gevestigd in het gebouw van de Fanuc Academy.

Halter biedt al langere tijd de mogelijkheid voor klanten en geïnteresseerden om een workshop te volgen in de fabriek in Issum. Met deze tweede trainingslocatie in Duitsland wordt het voor bedrijven uit met name Zuid Duitsland gemakkelijker om trainingen en workshops te volgen. “De workshops die wij geven zijn voor individuele bedrijven, die overwegen te investeren in automatisering en alles willen weten over ons flexibele robotbeladingssysteem. We geven een compleet beeld van zowel de technologie als ook de economische voordelen van onze Halter LoadAssistant. We berekenen zelfs samen met de klant de terugverdientijd aan de hand van een tool die wij hiervoor hebben ontwikkeld”, aldus directeur Wouter van Halteren. Daarnaast wordt de locatie ook gebruikt voor het geven van trainingen. Van Halteren: “Met deze investering willen we onze klanten nog meer service geven. Metaalbedrijven hebben behoefte aan leveranciers die echt helpen om de investering optimaal te laten renderen. Dankzij de korte omsteltijden van de LoadAssistant kunnen de spindeluren van CNC-machines, ook bij relatief kleine series, aanzienlijk worden verhoogd. Een goede training van operators is dan wel essentieel.”

 

Workshop

Een workshop van Halter neemt een aantal uren in beslag en omvat uitleg over de technologie kennismaken en werken met de LoadAssistant, eigen werkstukken leren beladen en ontladen en de terugverdientijd berekenen. Elke workshop wordt individueel, per bedrijf opgezet. Hierdoor kan er daadwerkelijk een simulatie van de dagelijkse praktijk gerealiseerd worden. Ook wordt er gewerkt met kleine groepen, zodat er tijd en aandacht is voor iedereen.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden