12 mei 2023 - 2 min leestijd

Hank Oude Reimer voorzitter Europese vereniging machine-importeurs

Hank Oude Reimer, mede-eigenaar van Oude Reimer, is vandaag gekozen als voorzitter van Celimo. Celimo is de Europese brancheorganisatie van distributeurs van werktuigmachines, gereedschappen en aanverwante apparatuur en diensten. 

Celimo is de Europese paraplu-vereniging van landelijke organisaties op het gebied van werktuigmachines. In Nederland is dat de VIMAG. Hank Oude Reimer noemt het een eer dat hij Celimo als voorzitter mag vertegenwoordigen. “Binnen Celimo was ik de voorzitter van de zogenoemde Tooling Group, die zich bezighouden met gereedschappen. Die termijn zat er op en toen ben ik gevraagd om via het vice-voorzitterschap straks voorzitter te worden.” 

De laatste Nederlander die voorzitter van Celimo was, was Cees Janssen van Landré, nog in de vorige eeuw. Oude Reimer volgt Erdal Gamsiz uit Turkije op. Gamsiz is CEO van Ses3000 CNC. Een van de taken die Oude Reimer op zich zal gaan nemen, is het meer betrekken van de Scandinavische leden bij de vereniging. Daarnaast zorgt Celimo voor Europese economische overzichten van de machine- en gereedschappenmarkt. Ook is Celimo gesprekspartner met de EU. “Voor een onderwerp als de CE-normering zijn we heel druk geweest om de juiste invulling te geven aan wetgeving. We hebben op het gebied van machines een belangrijke stem bij de EU.”

Voor de Nederlandse markt is het vooral interessant om een Nederlander op een internationaal belangrijke plek te hebben. “We zitten bovenop het nieuws rond economie, wetgeving en CE-normeringen. Als Celimo zien we als eerste de Europese trends en die geven we door aan de landelijke brancheorganisaties. En binnen een Europese vereniging als Celimo zit je als voorzitter dicht bij het vuur.”

Links Hank Oude Reimer, rechts Erdal Gamsiz

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden