1 februari 2019 - 2 min leestijd

Hannover Messe Challenge brengt scholieren en techniek samen

Naar verwachting nemen zo’n 750 havo- en vwo-leerlingen uit heel Nederland op 1 en 2 april deel aan de Hannover Messe Challenge, waarvan de inschrijving inmiddels geopend is. De Hannover Messe Challenge wordt voor de vierde keer georganiseerd door het landelijk netwerk van universiteiten en hogescholen en bestaat uit een programma van twee dagen.

Via de Hannover Messe Challenge worden leerlingen enthousiast gemaakt voor een natuurwetenschappelijke of technische studie en een loopbaan die daarop aansluit. De scholieren ontmoeten wetenschappers en bedrijven die vertellen over de oplossingen die zij ontwerpen voor uitdagingen in de maatschappij. “Het percentage leerlingen dat in Nederland een studie kiest in de bèta technische hoek is nog steeds niet voldoende om te voldoen aan de groeiende vraag naar hoogopgeleide technici in Nederland. De Hannover Messe Challenge is voor scholieren een unieke kans om wetenschappers en bedrijven te ontmoeten die het verschil maken in de wereld”, vertelt Pieter Boerman tijdens de Hannover Messe persconferentie.

Twee dagen

Dag 1 van de Hannover Messe Challenge is een science-dag op de Universiteit Twente, met lezingen en workshops van topwetenschappers van o.a. prof.dr.ing. Matthias Wessling, die recent de prestigieuze Wilhelm Leibnizprijs ontving en prof.mr. Pieter van Vollenhoven. Een unieke kans voor de leerlingen omdat zij op deze dag kennis kunnen maken met maar liefst negen universiteiten en veertien hogescholen in Nederland. Na een uitdagend avondprogramma met Mindgames van Timon Krause en sportieve clinics wordt er overnacht op de campus. De volgende dag vertrekt het gezelschap met bussen naar de Hannover Messe, waar de scholieren een exclusief VIP-programma krijgen voorgeschoteld met de kans om met bedrijven in gesprek te gaan en zich zo te oriënteren op hun eigen toekomst.

Scholen kunnen zich aanmelden op de website van Hannover Messe Challenge.

Onderstaande vlog geeft een indruk van het event:

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden