4 maart 2020 - 4 min leestijd

Hannover Messe verplaatst naar juli door Coronavirus

Deutsche Messe heeft in nauwe samenwerking met de gezondheidsautoriteit van de regio Hannover, de exposantenraad van Hannover Messe en de partnerverenigingen VDMA en ZVEI besloten om Hannover Messe 2020 te verplaatsen naar de week van 13 t/m 17 juli 2020. Deutsche Messe reageert daarmee op de wereldwijde ontwikkelingen met betrekking tot het Coronavirus.

De gezondheidsautoriteit van de regio Hannover heeft de Deutsche Messe ten zeerste aanbevolen het advies van het Robert Koch-instituut te volgen, dat uitgebreide maatregelen omvat om de gezondheid te waarborgen bij het organiseren van grote evenementen. Bijvoorbeeld koortsmeetstations bij alle ingangen en niet toestaan dat mensen uit risicogebieden of mensen die contact hebben gehad met mensen uit risicogebieden het expositiecentrum betreden. Dit zou een uitgebreide evaluatie van alle beursdeelnemers inhouden – van exposanten en bezoekers tot dienstverleners, exposantenbouwers en horecabedrijven. Deutsche Messe kan de voorgestelde maatregelen niet uitvoeren. Bovendien zouden deze maatregelen het evenement zodanig beïnvloeden dat het evenement zijn doel niet zou bereiken of alleen met aanzienlijke beperkingen voor exposanten en bezoekers. Aangezien de gezondheid van exposanten, bezoekers, werknemers en het publiek de hoogste prioriteit is voor Deutsche Messe, werd het besluit genomen om over te schakelen naar de datum in juli.

“Met de datum in juli bieden we onze exposanten de vroegst mogelijke tijd om hun innovaties te presenteren aan een wereldwijd publiek”, zegt Dr. Jochen Köckler, voorzitter van de raad van bestuur van Deutsche Messe. “Gezien de wereldwijde economische uitdagingen die het Corona-virus in de eerste helft van het jaar teweegbrengt, biedt de nieuwe datum betere kansen. Zo kan ’s werelds belangrijkste industriële handelsbeurs in een vroeg stadium een ​​belangrijke impuls geven aan de wereldeconomie.”

“De VDMA ondersteunt de beslissing van Deutsche Messe. Met betrekking tot de huidige uitdagingen veroorzaakt door het Corona-virus, is Hannover Messe uitstellen tot juli de best mogelijke optie”, zegt VDMA Chief Executive Thilo Brodtmann. “We gaan ervan uit dat de situatie de komende maanden zal kalmeren en dat de machinebouwindustrie dan zal profiteren van een heroplevende bedrijfssituatie.”

“De beslissing van Deutsche Messe om Hannover Messe uit te stellen, komt op het juiste moment”, benadrukt Wolfgang Weber, voorzitter van de raad van bestuur van ZVEI. “Bij een belangrijke internationale en industriële vakbeurs is het belangrijk dat mensen van over de hele wereld samengebracht kunnen worden. Dit kan alleen gebeuren als er geen gezondheidsrisico’s zijn. Het is fijn dat de elektrische industrie deze zomer haar producten voor Industrie 4.0, elektrificatie en grotere energie-efficiëntie aan het publiek kan presenteren.”

 

Hannover Messe volgt

Hannover Messe volgt met het verplaatsen van de beurs andere industriële beurzen die al eerder hebben besloten om door het Coronavirus de beurs te verzetten. O.a. de Eisenwarenmesse, Metav, Tube en wire en sinds gisteren hebben ook TechniShow en ESEF Maakindustrie de beurzen uitgesteld.

Metav bijvoorbeeld, die oorspronkelijk van 10 tot en met 13 maart in Düsseldorf zou worden gehouden, wordt vanwege het Coronavirus verschoven naar een nog nader te bepalen tijdstip. Wilfried Schäfer, directeur van Metav-organisator VDW, de Duitse branchevereniging van werktuigmachinefabrikanten, zegt in een toelichting: “Het Coronavirus heeft zich de afgelopen dagen extreem dynamisch uitgebreid. Met een hoog aantal geïnfecteerde mensen in Italië en de uitbraak in de deelstaat Nordrhein-Westfalen, direct voor de deur van de Metav, is de onzekerheid bij onze exposanten sterk gestegen. Omdat de verdere ontwikkelingen niet zijn te overzien, hebben we besloten de beurs te verschuiven. In afstemming met onze partner Messe Düsseldorf zullen we binnenkort een nieuwe termijn bekend maken, zodat exposanten en bezoekers hun planning hierop kunnen afstemmen“, aldus Schäfer. Om die reden is ook Tube en wire, die oorspronkelijk gepland stonden van 30 maart t/m 3 april, uitgesteld. In nauwe samenwerking met alle betrokken partners komt de beursorganisatie ook zo snel mogelijk met alternatieve data voor deze beurzen.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden