6 september 2018 - 3 min leestijd

Hardt Hyperloop gaat met miljoeneninvestering van InnoEnergy voor Europese expansie

InnoEnergy, de Europese community voor kennis en innovatie binnen duurzame energie, investeert een bedrag van 5 miljoen euro in Hardt Hyperloop. Hardt, de Nederlandse startup die werkt aan de realisatie van de hyperloop in Europa, wil het geld investeren in het consortium dat is opgezet om de hyperloop in Europa te realiseren.

Ook Deutsche Bahn, vertegenwoordigd door DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec hebben hun toetreding tot dit samenwerkingsverband bekend gemaakt. Dit consortium werkt onder andere aan de verdere standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

 

Schoner en beter alternatief

De investering van InnoEnergy maakt deel uit van een grotere investeringsronde waar Hardt ook graag andere partijen voor uitnodigt om aan mee te doen. Tim Houter, CEO Hardt Hyperloop: “We zijn erg blij met de investering van 5 miljoen euro in Hardt. InnoEnergy maakt hiermee duidelijk dat de ontwikkeling van de hyperloop in een nieuwe fase is belandt. Het benadrukt tevens het belang en de urgentie om te investeren in de ontwikkeling van een schoner en beter alternatief voor transport over lange afstanden.” Hardt Hyperloop verwacht dat de toezegging van InnoEnergy een sterk signaal afgeeft naar andere investeerders om zich aan te sluiten bij deze investeringsronde.

 

Verduurzaming

De verduurzaming van de transportsector is een belangrijk onderdeel op de agenda van de Europese Unie en met de recente discussies rondom de explosieve stijging van het aantal vluchtbewegingen wordt de hyperloop steeds vaker genoemd als duurzaam alternatief. Lucienne Krosse van InnoEnergy: “De hyperloop maakt gebruik van schone energie en is perfect voor forenzen tussen de grote Europese steden. Met de explosieve groei van het vliegverkeer en de CO2 die daarbij vrijkomt, is het van groots belang dat de ontwikkeling van de hyperloop extra wordt gestimuleerd.”

 

Europees hyperloop consortium

In april van dit jaar is op initiatief van Hardt, samen met Koninklijke BAM Groep, Tata Steel en Royal IHC, een consortium opgericht dat zich bezig houdt met de technologische ontwikkeling van de hyperloop. Met het aansluiten van DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec beschikt het consortium inmiddels over een sterke combinatie van belangrijke innovators uit de industriële sector met ieder hun eigen expertise. Tim Houter: “Dit consortium is een beweging van industriële partners die samen optrekken in de realisatie van de hyperloop. Een samenwerking op dit niveau is cruciaal. We zijn ontzettend blij met deze nieuwe partners.” 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden