22 november 2018 - 3 min leestijd

Hart van procesoptimalisering klopt in Brabant

Het nieuwe event De Brabantse Metaaldagen, dat van 10 tot 12 april 2019 zal plaatsvinden in de Bossche Brabanthallen, kan inmiddels al rekenen op ruim 85 exposanten. Bij dit nieuwe event staat kennisoverdracht rondom de thema’s procesoptimalisatie en efficiëntieverbetering centraal.

Oude Reimer uit Hilversum behoort tot één van de exposanten die op De Brabantse Metaaldagen oplossingen zal presenteren voor procesoptimalisatie. “Het evenement draait om de vraag hoe je bij je klanten procesoptimalisatie kan bereiken. Bij Oude Reimer vertegenwoordigen we machinemerken die veel innovaties ontwikkelen rondom het thema Industrie 4.0, zoals Chiron en Heller. Deze ontwikkelingen geven de mogelijkheid om het proces vergaand in beeld te brengen, om zodoende het proces te kunnen optimaliseren. Deze innovaties lopen echter vaak ver vooruit op wat het gros van onze klanten vraagt. Daarom laten we op De Brabantse Metaaldagen oplossingen zien die toegankelijk zijn en waarmee men met een relatief lage investering een grote efficiëntieverbetering kan behalen”, vertelt Danny van Rij van Oude Reimer. Oude Reimer presenteert in dit kader de krimp- en balanceersystemen van Haimer, waarmee gereedschapsbeheer geoptimaliseerd kan worden.

 

Denken aan alle facetten

Dormac CNC Solutions uit De Goorn is ook aanwezig op De Brabantse Metaaldagen. “Binnen Dormac hebben we met de afdeling Productie Automatisering veel kennis en ervaring opgedaan om een manarme productie te realiseren. Die ervaring laten we dan ook zien tijdens De Brabantse Metaaldagen. Zo willen we aantonen dat automatisering meer is dan alleen het beladen of ontladen van een draai- of freesmachine. Alle facetten van het productieproces moet je onder de loep nemen om later echt te kunnen spreken van een geautomatiseerd productieproces. Het opleiden van de machinebediener speelt daar bijvoorbeeld al een belangrijke rol in”, vertelt Joost Verschure, directeur van Dormac. “Om er zeker van te zijn dat een geautomatiseerde productie niet onderbroken wordt, het aantal spindel-uren toeneemt, de kwaliteit hoog en constant blijft en de productiviteit wordt verhoogd, ontkom je niet aan systemen zoals hogedrukpompsystemen, koelmiddelsystemen, nevelfiltratie en olie- en emulsiefiltersystemen. Procesoptimalisatie begint bij dit soort systemen.”

 

“Begin van het jaar”

“De zoektocht vandaag de dag is niet naar een product, maar naar een oplossing”, zegt Jeroen ter Steege. Hij is de spil in het evenement De Brabantse Metaaldagen. “We laten daarom alleen exposanten toe die ook echt inhoudelijk bij kunnen dragen aan het thema. Juist daarom zal de beurs een meerwaarde gaan bieden voor bezoekers, want je kan in een paar uur volledig op de hoogte gebracht worden van de laatste stand van zaken rondom procesoptimalisering.” Verschure voegt toe: “De Brabantse Metaaldagen is qua datum perfect gepland. In een jaar waarin geen TechniShow wordt georganiseerd kan dit evenement uitgroeien tot een mooie relatiebeurs.” Ook Van Rij geeft aan dat de datum goed uitkomt. “Begin 2019 is er ruimte voor een beurs. Maar later dat jaar vindt ook de EMO Hannover plaats en daarnaast zijn er nog heel veel kleine beurzen verspreid over het jaar. Omdat bedrijven ontzettend druk zijn, moeten ze beter afwegen welke beurzen ze gaan bezoeken. Door te kiezen voor één thema weten bezoekers precies wat ze kunnen verwachten bij De Brabantse Metaaldagen. En dat zal wel eens een voordeel kunnen zijn in deze drukke markt.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden