3 oktober 2018 - 2 min leestijd

Hedelius presenteert nieuwe Acura 85 op grote huisshow

Op 8 en 9 november organiseert Hedelius een open huis in Meppen (D). Er worden meer dan tien bewerkingscentra en diverse bewerkingsmethoden live gepresenteerd. Daarnaast worden er nieuwe machines voorgesteld waaronder een primeur, de Acura 85.

Tijdens het open huis van Hedelius kunnen bezoekers kennis maken met de nieuwste ontwikkelingen van het bedrijf. Zo wordt o.a. het drie-assige Forte 65 Single 1320 bewerkingscentrum met een grote gereedschapwisselaar gepresenteerd en zal de nieuwe Tiltenta 9-2600 zwenkkopmachine te zien zijn. De krachtige bewerkingscentra van de T9-serie kunnen voor veel verspaningstaken worden ingezet in bijvoorbeeld de machinebouw, de gereedschap en matrijzenbouw en in de luchtvaartindustrie. Het grote werkgebied met een bereik tot 4.600 mm x 900 mm x 900 mm (XxYxZ) en de zwenkbare hoofdspil, maken verticale bewerkingen van lange werkstukken tot 5.000 kg mogelijk. Anderzijds overtuigen de bewerkingscentra met de geïntegreerde NC-draaitafel ook bij het nauwkeurige vijfassige bewerken van kubieke delen met een massa tot 1.800 kg.

 

Acura 85 primeur

Hedelius gebruikt de huisshow als gelegenheid om de nieuwe Acura 85 voor te stellen. Dit compacte, krachtige bewerkingscentrum met een bereik van 900 mm  x 850 mm x 700 mm (XxYxZ) is ontwikkeld om werkstukken van meerdere zijden met hoge precisie en in de kleinste ruimtes te bewerken. Dankzij de geringe bouwdiepte en lage hoogte kan de machine in vrijwel elke werkplaats worden geïntegreerd. Standaard wordt de Acura 85 uitgerust met een 80-voudig gereedschapmagazijn. Dit magazijn kan vanaf de voorkant worden beladen zonder dat de machine het bewerkingsproces hoeft te onderbreken. Met een standby-magazijn zijn tot 190 extra gereedschappen beschikbaar.

 

Co-exposanten

Naast Hedelius presenteren bekende co-exposanten hun producten en diensten. Van CAM-systemen, gereedschappen en gereedschapshouders tot klem- en meettechnologie. Verder geeft Hedelius elke dag meerder rondleidingen door de fabriek zodat klanten het bedrijf nog beter kunnen leren kennen.

Aanmelden voor het open huis kan op de website van Hedelius.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden