6 augustus 2019 - 2 min leestijd

Hedelius presenteert zes bewerkingscentra onder spaan op EMO

Van 16 tot 21 september 2019 presenteert Hedelius op de EMO in Hannover zes bewerkingscentra. De drie- en vijfassige freesmachines zijn live onder spaan te zien.

Van de drieassige Forte-serie presenteert Hedelius een Forte 65 en de grotere Forte 85. Op het gebied van vijfassige bewerkingscentra wordt de Acura 65 EL met BMO Automation en de Acura 85 getoond. Dit zijn machines met een draaizwenktafel. Daarnaast worden de Tiltenta 7-2600 en Tiltenta 9-2600 met zwenkkoppen gepresenteerd. “Met deze selectie van machines kunnen we professionals tijdens de EMO het gevarieerde assortiment van Hedelius voorstellen”, legt Dennis Hempelmann, Managing Director van Hedelius uit.

 

Tiltenta 7-2600 met nieuwe draaitafel

Live onder spaan presenteert Hedelius de Tiltenta 7-2600 met Siemens-besturing, een dynamisch vijfassig bewerkingscentrum met zwenkkop. Naast het klassieke voor- en nawerken worden het bewerkingscentrum ingezet voor simultaan bewerken, iMachining en diepgatboren. Een nieuw kenmerk van dit bewerkingscentrum is de geïntegreerde NC-draaitafel met koppelaandrijving, die een aanzienlijk hoger toerental tot 50 min-1 mogelijk maakt. De bewerking van 5-assige werkstukken kan daarmee sneller worden uitgevoerd.

 

Diverse bewerkingsstrategieën

De Acura 85 met Heidenhain-besturing wordt ook live getoond onder spaan. De Acura 85 is een compact vijfassig bewerkingscentrum met draaitafel, die met een bereik van 900 mm x 850 mm x 700 mm (XxYxZ) toch voldoende ruimte biedt voor de nauwkeurige bewerking van componenten. Tijdens de EMO wordt met de machine een breed scala aan bewerkingstrategieën getoond, waaronder hogesnelheidsfrezen.

Ook uit de Acura-serie wordt de Acura 65 EL getoond met BMO automatisering. De Acura 65 EL is kleiner dan de Acura 85, maar heeft met 700 mm x 650 mm x 600 mm (XxYxZ) nog steeds een aanzienlijk bereik. het standaard gereedschapsmagazijn heeft ruimte voor 65 gereedschappen. Het bewerkingscentrum wordt tijdens de EMO vergezeld door een BMO Platinum 50 voor een geautomatiseerde productie. Bovendien zal een stand-by magazijn ook op het systeem worden aangesloten. Dit extra gereedschapmagazijn met maximaal 190 gereedschappen biedt een hoge mate van flexibiliteit en procesbetrouwbaarheid voor automatisering, aangezien gereedschappen en zustertools altijd beschikbaar zijn op de machine.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden