13 februari 2019 - 3 min leestijd

Heidenhain opent Application Center tijdens Demoweek

Heidenhain grijpt van 19 t/m 22 maart de Demoweek aan om het nieuwe applicatiecentrum in Ede voor te stellen. Heidenhain merkt dat er steeds meer applicatievragen uit de markt komen die net tussen sales en service in vallen. Met dat gegeven heeft Heidenhain recent een applicatie-engineer aangenomen en is het gestart met de bouw van een modern applicatiecentrum.

Het Application Center gaat een interessante ontmoetingsplaats worden voor workshops en kennisoverdracht. ”Vroeger hadden bedrijven standalone CNC-machines in gebruik. Tegenwoordig worden daar CAM-systemen, ERP-software, automatiseringen en meetsystemen aangekoppeld. Dat maakt het allemaal veel complexer”, vertelt Paul Venema van Heidenhain. Op de benedenverdieping van het pand in Ede komt een volledig uitgeruste, vijfassige Hedelius Acura 65 te staan om demonstraties mee te geven. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen Heidenhain en Promas uit Maasbree. De bedoeling is om regelmatig een nieuwe machine van een andere importeur in het applicatiecentrum te plaatsen, om zo altijd met de laatste stand der techniek te werken.

 

TNC club

Tijdens de Demoweek zal Heidenhain ook inzetten op de Klartextportal en de TNC-Club. De Klartextportal is een online platform waar eindgebruikers terecht kunnen voor informatie. Een belangrijk onderdeel van de Klartextportal is de TNC-Club, waar iedereen lid van kan worden. Het gratis basislidmaatschap biedt gebruikers informatie over functies binnen de besturing en geeft snel antwoord op vragen. Gebruikers krijgen na machineregistratie ook nog eens per machine een gratis softwareoptie zoals bijvoorbeeld DXF-converter. Het betaalde lidmaatschap, dat 750 euro in het eerste jaar kost en daarna 500 euro per jaar, voegt daaraan nog meer voordelen toe. Zo krijgen gebruikers een dag applicatie-ondersteuning op locatie, kortingen op scholingen, gratis toegang tot regionale applicatiescholingen en een complete leerset. Met de KlartextPortal en de TNC-Club wil Heidenhain gebruikers op de hoogte houden zodat zij het maximale uit de machine kunnen halen. Ontwikkelingen in de machinebesturing gaan namelijk razendsnel.

 

Demoweek

In samenwerking met CAD/CAM-leverancier Bemet geeft Heidenhain tijdens de Demoweek elk uur een demonstratie op de machine in het Application Center. Met de demonstratie willen de twee partijen laten zien hoe je in-proces kan meten en dit meetproces kan meenemen in CAD/CAM. Daarnaast geeft Heidenhain tijdens de Demoweek drie workshops in de avonduren. Deze workshops zijn in de stijl van de TNC-club workshops. Onderwerpen die aan bod komen zijn Connected Machining (Industry 4.0), CAD/CAM en de nieuwe features van de TNC-besturing. Met de workshops wil Heidenhain ook inzicht geven in de achterkant van de besturing. De voorkant is gebruiksvriendelijk, maar de achterkant van de besturing bepaalt het snelheidsprofiel van de baan die het gereedschap aflegt, de oppervlakte- en maatnauwkeurigheid. De features Dynamic Efficiency, Dynamic Precision en Dynamic Machining zullen daarom uitgebreid aan bod komen. Aanmelden voor de Demoweek en de workshops kan op www.demoweek.nl

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden