2 mei 2017 - 2 min leestijd

Heller introduceert HF 5500 en 4Industrie op open huis

Heller heeft medio maart tijdens de tiende editie van de jaarlijkse ‘Werktage’ in Nürtingen (D) een aantal highlights gepresenteerd. Tot de hoogtepunten behoorden onder andere het nieuwe HF 5500 bewerkingscentrum en nieuwe perspectieven omtrent Industrie 4.0.

Tijdens het open huis van Heller werd voor het eerst de HF 5500 aan het publiek voorgesteld. Met de ontwikkeling van het nieuwe HF 5500 bewerkingscentrum heeft Heller de kernwoorden productiviteit, prestatie en betrouwbaarheid als hoofddoel in het achterhoofd gehouden. Zoals gebruikelijk bij de machines van Heller, is ook de HF 5500 voorzien van een horizontale spil. Het voordeel van deze bouwwijze is volgens Danny van Rij van Oude Reimer, de Nederlandse vertegenwoordiging uit Hilversum, de mogelijkheid voor een snelle gereedschapswissel, korte stilstandtijden en een vrije spanenval. De machine is voorzien van vijf assen: drie lineaire assen in X, Y en Z en twee direct aangedreven dynamische rotatie-assen in A en B. Een voordeel van de HF 5500 in vergelijking met concurrerende machines is volgens Van Rij een tegenlager dat de A- en B-as ondersteunt. Dit zorgt voor een stijve en stabiele constructie.

 

Heller 4Industry

Tijdens de Werktage werden naast rondleiding door de machinefabriek ook lezingen gegeven over diverse onderwerpen. Bernd Zapf, hoofd van de New Business & Technology afdeling binnen Heller, vertelde over de toegevoegde waarde van Industrie 4.0. Volgens Zapf zijn productiviteit en transparatnie een integraal onderdeel van Industrie 4.0. Daarom heeft Heller ook oplossingen ontwikkeld die gebruiker kan helpen bij het optimaliseren van het bewerkingsproces. Dit gaat onder de naam Heller4Industrie dat opgesplitst kan worden in drie thema’s, namelijk: Heller4Operation, Heller4Service en Heller4Performance. Heller4Operation ‘verbindt’ een eenvoudige bediening, de individualisering van producten en de productie met de integratie in de complete keten. Heller4Services kan met preventief onderhoud door middel van de analyse van machinegegevens de stilstandtijd verkorten. Als laatste zorgt Heller4performance voor de optimalisering van het bewerkingsproces door met machine-analyse het proces te verbeteren.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden