19 september 2019 - 2 min leestijd

Hembrug Machine Tools overgenomen door Danobat

De fabrikant van gereedschapsmachines en productiesystemen Danobat heeft de overname aangekondigd van het Nederlandse bedrijf Hembrug Machine Tools. De koopovereenkomst werd deze week in Hannover bekendgemaakt op de EMO.

Hembrug heeft een sterke aanwezigheid in Europa en een uitgebreid netwerk in Noord-Amerika en Azië. In 2018 behaalde het een omzet van meer dan 14 miljoen euro. Danobat is marktleider in de productie van slijpmachines voor bewerkingsmachines met een jaaromzet van 130 miljoen euro.

(Bekijk hier de videoreactie van Robert Nefkens)

De overname geeft de klanten van Danobat een brede keuze tussen de twee complementaire technologieën: slijpen en harddraaien. De klanten van Hembrug gaan profiteren van het uitgebreide servicenetwerk van Danobat. Bovendien zal de slijpexpertise van Danobats van pas komen in Hembrug’s nieuwe hybride hard draai-/slijpmachines. Ook zal Hembrug gebruik maken van Danobat’s automatiseringsoplossingen en het Industry 4.0 aanbod.

 

Een stap vooruit

Om deze nieuwe alliantie te laten zien, stelt Danobat vanaf vandaag een van Hembrug’s meest representatieve machines, de Mikroturn 100LS, tentoon op haar stand op de EMO. Het is een voorbeeld van de state-of-the-art technologie die het Nederlandse bedrijf biedt op het gebied van ultraprecisie harddraaien. De machine wordt samen met de nieuwste en hoogtechnologische machines van Danobat gepresenteerd.

De CEO van Danobat, Xabier Alzaga, benadrukt de relevantie van “de integratie van het prestigieuze merk Hembrug”. “Wij zijn experts in het genereren van technologische oplossingen met een hoge toegevoegde waarde. Het is onze missie om met onze diepgaande kennis van industriële productietechnologieën aan de eisen en wensen van onze klanten te voldoen. Vanaf nu wordt onze catalogus uitgebreid met toonaangevende en nauwkeurige oplossingen voor het harddraaien.”

De CEO van Hembrug, Robert Nefkens, zal aan het roer van het bedrijf blijven staan. Hij benadrukt dat “toegang tot Danobat’s wereldwijde platform” en het concurrentievoordeel van “het combineren van de twee complementaire technologieën slijpen en hoogprecisie harddraaien een grote stap voorwaarts is”. “Dit is zeer gunstig voor de klanten van beide firma’s”, zegt hij. De CEO’s van beide bedrijven hebben vanmiddag op de EMO-beurs in Hannover de overeenkomst onthuld.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden