30 juli 2018 - 1 min leestijd

Hembrug met harddraaitechnologie naar IMTS, Chicago

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraai- en slijpcombinaties, presenteert op de IMTS 2018 in Chicago de Mikroturn 100.

De Mikroturn 100 is geschikt voor het draaien van geharde of niet-geharde werkstukken tot een diameter van 380 mm met submicron precisie-eisen. Aan de hand van een proefstuk toont Hembrug Machine Tools bij IMTS de voordelen van het harde draaiproces. Zo kunnen o.a. de bewerkingen in één opspanning uitgevoerd worden en welke zijn er hoge nauwkeurigheden te realiseren.

 

Hoognauwkeurig

De Hembrug Mikroturn machine serie biedt toepassingsmogelijkheden bij de productie van complexe, hoognauwkeurige werkstukken. Vormnauwkeurigheden van 0,1 tot 2 micrometer, oppervlakteruwheid van Ra 0,1 tot 0,4 micrometer en maatnauwkeurigheden tot 2 micrometer in gehard staal (tot 70 Hrc) zijn indicatief voor de bereikbare nauwkeurigheden van de Hembrug Mikroturn machineserie. Alle Hembrug machines zijn gebouwd op een fundering van natuurlijk graniet met slijtvaste hydrostatische lagerspillen en geleiderails. Door het ontbreken van metaalcontact tussen alle bewegende delen blijft de nauwkeurigheid ook na 20 tot 30 jaar behouden. De machines kunnen worden uitgerust met automatisering en/of slijpmogelijkheden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden