14 juli 2017 - 2 min leestijd

Hembrug onthult harddraaimachine met slijpspil op EMO

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, zal tijdens de EMO de laatste ontwikkelingen presenteren op het gebied van harddraaien. Om aan de wens vanuit de markt te voldoen naar een oppervlaktestructuur die alleen met slijpen mogelijk is, heeft Hembrug een slijpspil in één van haar modellen geïntegreerd. Hembrug toont hiervan de mogelijkheden op de EMO met de Mikroturn 500 XL.

De Mikroturn 500 XL demonstreert een ultra precies draai/slijpproces onder het motto “slijpen waar het moet, draaien waar het kan. Een configuratie die de voordelen van het harddraaiproces biedt en een oppervlakte structuur, daar waar vereist, die alleen met slijpen bereikt wordt. Hiermee wordt het aantal processtappen en de kosten nog verder gereduceerd.

 

Procesbewaking

Daarnaast presenteert Hembrug de Mikroturn 100, welke uitgevoerd is met opties voor geavanceerde procesbewaking. Door middel van drie geïntegreerde meetsystemen kan het volledige proces worden bewaakt en automatisch worden bijgestuurd. Een optisch beitelmeetsysteem stelt de gehele geometrie van de beitel vast, inclusief afwijkingen op de radius en actuele slijtage. Tijdens de bewerking wordt met een procesbewakingssysteem het proces gecontroleerd. Hiermee wordt in real-time de werkstuk kwaliteit bewaakt, inclusief slijtage en detectie van beitelbreuk. Tot slot geeft een scannende taster terugkoppeling over de kwaliteit van het eindproduct voordat het uit de machine wordt gehaald. Deze opties dragen bij aan een hoge procesbetrouwbaarheid.

Beide Hembrug machines zijn in nieuwe kleuren en met het nieuwe type bedieningspaneel uitgevoerd. De nieuwe kleurstelling staat model voor de restyling van de Hembrug harddraaimachines, die volgend voorjaar wordt verwacht.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden