10 juli 2018 - 2 min leestijd

Hembrug toont MikroTurnGrind 1000 op AMB in Stuttgart

Hembrug Machine Tools, fabrikant van harddraaimachines, heeft op basis van vragen uit de markt een aantal oplossingen ontwikkeld, waarbij de slijpbewerking in een harddraaimachine is geïntegreerd. Door beide technieken in één machine te combineren kunnen geharde werkstukken in één opspanning compleet bewerkt worden. Hembrug Machine Tools zal daarom tijdens de AMB in Stuttgart de nieuwe MikroTurnGrind 1000 presenteren.

De MikroTurnGrind 1000 is een gecombineerde harddraai-/slijpmachine voor ultra precisiebewerkingen. De machine is volledig nieuw ontwikkeld en combineert de voordelen van ultraprecisie harddraaien en fijnslijpen. De MikroTurnGrind is ontwikkeld om te voldoen aan de vraag vanuit fabrikanten met complexe werkstukken, waarbij een slijpfinish bewerking op een of meerdere vlakken vereist is. Door beide technieken in één machine te combineren kunnen geharde werkstukken in één opspanning compleet bewerkt worden, hetgeen een besparing van processtappen en (omstel)kosten oplevert. Bovendien wordt door het ontbreken van omspanfouten een hoge nauwkeurigheid behaald.

 

B-as

De volledig hydrostatisch gelagerde MikroTurnGrind 1000 is uitgerust met een B-as die plaats biedt aan een gereedschapsrevolver en slijpspillen voor binnen- en buitenslijpen. Eventueel kan één van de slijpspillen worden vervangen door een freesspil. De Hembrug MikroTurnGrind 1000 maakt werkstukken tot een diameter van 380 mm of een diameter van 200 x 1.000 mm tussen de centers. Het bewerkingscentrum is geschikt voor middelgrote tot productseries. Automatisering is optioneel mogelijk.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden