4 september 2019 - 2 min leestijd

Henry Blom zet symbolisch eerste schop in de grond voor nieuwbouw

Henry Blom, directeur van Hoffmann Quality Tools, heeft op woensdag 4 september symbolisch de eerste schop in de grond gezet voor het nieuwe bedrijfspand op bedrijventerrein Westermaat De Veldkamp in Borne. Op deze plek verrijst straks een hypermodern kantoorpand op een fraaie zichtlocatie.

Na een kort woordje van Blom in het bijzijn van collega’s, partners, de burgemeesters van Hengelo en Borne en de pers, worden de mouwen opgestroopt om de eerste schop te zetten. “Dit is een nieuwe mijlpaal voor ons inmiddels 100-jarige, van origine Duitse familiebedrijf en een mooie stap richting de toekomst. Ik ben erg blij dat we nu echt kunnen starten met de nieuwbouw van ons bedrijfspand. Omdat we aan de Platinastraat in Hengelo behoorlijk uit ons jasje groeien, zijn we al twee jaar bezig met het vinden van een geschikte nieuwbouwlocatie. Hier aan de Amerikalaan hebben we een perfecte zichtlocatie gevonden die goed bereikbaar is en ook ruimte biedt voor demonstraties, trainingen en presentaties van nieuwe producten en innovaties.”, zegt Blom. Hij doelt daarmee op het Experience Center dat een belangrijk onderdeel gaat zijn van het nieuwe pand. Dit Center zal ruimte bieden voor ongeveer 100 personen. De demonstraties, trainingen en presentaties die hier kunnen worden georganiseerd, worden ondersteund door twee bewerkingsmachines voor zowel draaien als vijfassig frezen.

 

Duurzaam gebouw

De nieuwbouw, ca. 3000 m2 groot, is ontworpen door Erwin Kleinsman architecten/StudioDAD. Het ontwerp voldoet aan alle moderne eisen op het gebied van duurzaamheid en milieu. Zo wordt het pand voorzien van een geavanceerd (gasloos) installatiesysteem, waarbij gebruik wordt gemaakt van bodemwarmte en -koeling, dit in combinatie met zonnepanelen. Bovendien vallen de verwerkte materialen onder het hoofdstuk ‘cradle to cradle’. Dit maakt het pand enorm toekomstbestendig en het is zelfs modulair ontworpen zodat, mocht dat nodig zijn, functionaliteiten van ruimten met minimale ingrepen kunnen worden gewijzigd.

In het gebouw wordt verder ruimte gecreëerd voor een 600 m2 logistiek centrum met twee docks, waarvan één voor het aankoppelen van toolcontainers kan worden gebruikt, om deze volledig in te richten als mobiele werkplaats.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden