11 september 2017 - 2 min leestijd

Hermle C 650 primeur op EMO 2017

Met het nieuwe machinemodel uit de Performance-serie, de C 650, presenteert Hermle een  bewerkingscentrum voor drie- of vijfassige bewerkingen. Hermle laat op de stand de nauwkeurigheid van de C 650 zien met behulp van een metalen matrijs voor de automobielbranche. De C 650 heeft een NC-draaizwenktafel met een diameter van 900 mm x 750 mm. Naast het nieuwe bewerkingscentrum presenteer Hermle nog drie andere bewerkingsmachines, diverse bouwstenen voor digitalisering en een aantal automatiseringsoplossingen.

Onder de bewerkingscentra die Hermle presenteert op de EMO in Hannover, bevindt zich de compacte C 250 die de machinebouwer nu een jaar in het portfolio heeft. Daarnaast wordt met de dynamische C 12 U aangetoond hoe automatisering van bewerkingscentra wordt verricht. De C 12 U is op de EMO aangesloten op een RS 03 robotsysteem. Op het gebied van automatisering zal Hermle tevens het nieuwe HS flex handlingssysteem presenteren dat is aangesloten op een C 42 U bewerkingscentrum. Deze automatiseringsoplossing heeft Hermle in het voorjaar geïntroduceerd tijdens het open huis in Gosheim (D).

 

Digitale bouwstenen

Op een speciaal ingedeelde ruimte op de stand van Hermle zal de machinebouwer voor het eerst het complete gamma van zijn digitale modules presenteren. Met controllerfuncties (AFC, ACC, CTC, AVD, LAC) kan de productiviteit en de proceszekerheid worden verhoogd. Het verbeteren van de oppervlaktekwaliteit, de machinedynamiek en -nauwkeurigheid kan worden gedaan met speciale Hermle Setups. Daarnaast worden de voordelen van HACS (Hermle Automation-Control-System) en HIMS (Hermle Information-Monitoring Software) aangetoond. Verder zal op het gebied van digitalisering Remote-Desktop en WDS (Wartungs-Diagnose-System) onder de aandacht worden gebracht. Remote-Desktop zorgt ervoor dat informatie van de PC rechtstreeks aan de machine bekeken kan worden. WDS voorkomt machinestilstand dankzij onderhoud op afstand en voorspellend onderhoud.

 

TNC 640 besturing

Op de EMO presenteert Hermle voor het eerst een nieuwe Touch-monitor voor alle TNC 640 besturingen. Deze behoren vanaf september standaard bij alle machinemodellen met deze besturingsvariant.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden