7 november 2019 - 1 min leestijd

Hermle investeert 15 miljoen in state-of-the-art plaatwerkproductie

Maschinenfabrik Berthold Hermle is gestart met de bouwactiviteiten voor een nieuwe, moderne plaatwerkproductie. Sinds 2016 produceert Hermle in Zimmern o.R hun mineraal gegoten machinebedden en verschillende componenten. Het perceel van vier hectare wordt nu uitgebreid met een nieuwe productiehal voor plaatbewerking. De nieuwbouw gaat gepaard met een investering van 15 miljoen euro.

De productie van steeds grotere plaatwerkdelen voor machines en automatiseringscomponenten, evenals de capaciteitsuitbreiding zijn niet langer gegarandeerd in de huidige plaatwerkproductie op de locatie Gosheim. In Zimmern o.R. is er de optimale infrastructuur met de verbinding tot de snelweg en ook het reeds bestaande perceelgebied.

De kern van de geplande plaatwerkproductie is een volautomatische laserponsmachine en een hoog magazijn voor een grote verscheidenheid aan metaalplaten. Grootformaat metalen platen, die zowel in sterkte, afmetingen als ook in de gebruikte materialen verschillen, zoals roestvrij staal, staal, aluminium, enz., vinden hun plaats in het magazijn. Ook het vormen en lassen van plaatstaal zal worden geïntegreerd in de nieuwe hal die een oppervlak van 7.412 m2 gaat krijgen. De nieuwbouw zal tevens voorzien worden van een kantorencomplex voor ontwerp, programmering en productieplanning. In totaal worden 45 mensen werkzaam in de nieuwe plaatwerkproductie, die naar verwachting eind 2020 operationeel is.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden