27 augustus 2018 - 2 min leestijd

Hermle presenteert zeven machines op AMB 2018

Hermle presenteert op de AMB 2018 in Stuttgart (D) in totaal zeven machines. Drie machinemodellen zullen op de stand van Hermle te zien zijn, terwijl vier andere modellen elders op de beurs gepresenteerd worden. De drie machinemodellen op de stand van Hermle zijn representatief voor het dienstenpakket van Hermle. De drie gebieden ‘Digital Production’, ‘Digital Operation’ en ‘Digital Service’ vormen de ‘Digital Building Blocks’ en worden uitgebreid onder de aandacht gebracht.

Op de stand van Hermle worden de C 650, C 42 U MT en C 400 gepresenteerd. Deze worden aangevuld met de drie ‘Digital Building Blocks’ die de basis voor intelligent orderbeheer, transparante productieprocessen, slimme machine-afstemming, papierloze productie en geavanceerde technologiecycli vormen. Hermle noemt dit de bouwstenen voor een Smart Factory en Industry 4.0.

 

C 650

Met de C 650 presenteert Hermle zijn grootste vijfassige bewerkingscentrum uit de Performance Line-serie. Het bewerkingscentrum heeft een bereik van 1.050 mm x 900 mm x 600 mm (XxYxZ), een draaibare draaitafel met een oppervlak van Ø 900 x 750 mm en een tafelbelasting van 1.500 kg. Tijdens de beurs wordt de C 650 ingezet om een aandrijfstang te vervaardigen.

 

C 42 U MT 

De C 42 U MT dynamic uit de High-Performance-Line-serie combineert frees- en draaitechnologieën. De productie van een katrol met een diameter van 790 mm toont de technologieën in één opspanning. Zowel gelijktijdig draaien, interpolatie draaien en een speciale U-as worden gebruikt. Met de C 42 U MT dynamic kunnen werkstukken met een hoge nauwkeurigheid volledig machinaal worden bewerkt.

 

C 400 met automatisering

Bij Hermle wordt de automatisering al meer dan twintig jaar uitgevoerd door Hermle-Leibinger Systemtechnik. Op de AMB presenteert Hermle een C 400 uit de Performance-Line-serie uitgerust met een HS flex-handlingsysteem. Deze automatiseringsoplossing is modulair uitgerust en heeft verschillende geheugenmodules en een nieuw multi-palletsysteem. Dit maakt de HS flex nog productiever. Gecombineerd met het Hermle Automation Control System (HACS) biedt de HS flex meer flexibiliteit en gebruikersvriendelijkheid.

 

Elders op AMB

Andere modellen uit de High-Performance-Line-serie, zoals de C 42 U-dynamic, de C 32 U-dynamic en de C 12 U, zijn te zien bij diverse fabrikanten van gereedschaps- en kleminrichtingen. Daarnaast wordt op de stand van de special show ‘Jugend im Atrium’ de C 250 getoond. Daar worden met een diamantfrees onderdelen voor een F1-race-auto gefreesd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden