9 september 2019 - 3 min leestijd

Hevami toont ontbraammachines en langbandschuurmachine op Metavak

Hevami oppervlaktetechniek zal op de komende Metavak beurs naast een tweetal ontbraammachines tevens een compacte langbandschuurmachine van het fabricaat Kuhlmeyer demonstreren. Het gaat hier om het type EBSC wat staat voor staat voor ‘één band schuurmachine compact’.

De Kuhlmeyer langbandschuurmachine is bedoeld als instapmachine naast de reeds bestaande ZBS en PZM langbandschuurmachines. Zo is deze compacte langbandschuurmachine voorzien van diverse bestaande technieken welke zich in de praktijk reeds vele jaren bewezen hebben waaronder de kenmerkende driehoekige bandvoering, waardoor de operator een goed zicht op de te bewerken werkstukken heeft en de schuurbanden zich tot meer dan 90 graden laten kantelen zodat lasnaden op twee- en driedimensionale werkstukken zich perfect laten afwerken. Verder is de bandsnelheid frequentiegeregeld zodat deze naar behoefte ingesteld kan worden. Om extra flexibel te zijn heeft de EBSC machine een tafel waarbij de houten latten zich gemakkelijk laten verwijderen en een aandrukgereedschap welke naar keuze voorzien kan worden van een vlakke aandrukschoen of contactrol voor een slijpstructuur.

De EBSC machine is een ideale machine voor het schuren van lasnaden en/of voor het aanbrengen van een finishing op kleinere werkstukken. Met de finishing kan gevarieerd worden van een normaal schuurbeeld tot een oppervlakte welke goed is als voorbewerking voor hoogglans.

 

Ontbraammachine

Evenals de EBSC langbandschuurmachine wordt ook de Löwer SwingGrinder ontbraammachine gezien als de instapmachine voor het snel ontbramen en afronden. De Löwer SwingGrinder is een goed alternatief voor bedrijven die af willen van het handmatig ontbramen maar tegelijkertijd de investering in een breedband ontbraammachine te hoog vinden. De bewerking middels de SwingGrinder is eenvoudiger dan het handmatig ontbramen en daarnaast drie tot vier keer zo snel en in vergelijk tot een breedband ontbraammachine veel goedkoper in aanschaf. De roterende schuurkop is gemonteerd op een balansarm zodat de schuurkop zich makkelijk bewegen laat. De schuurdruk ontstaat door het aggregaat licht naar beneden te drukken zodat het gehele werkstuk gelijkmatig ontbraamt wordt. De schuurkop is om 180 graden draaibaar zodat snel gewisseld kan worden tussen het ontbramen en het intensieve afronden. Om er voor te zorgen dat de te bewerken plaatdelen goed blijven liggen is de bewerkingstafel voorzien van een speciaal rubber met een grote wrijvingsweerstand. De schuurkop kan worden voorzien van de diverse schuurmedia en kan optioneel worden voorzien van een toerental regelaar. Verder is de bewerkingstafel geperforeerd uitgevoerd zodat het stof via een optionele filter afgezogen kan worden.

Verder wordt er een borstel-ontbraammachine (type OD120) van het fabricaat NS Maquinas gedemonstreerd. De OD120 is geschikt voor het ontbramen van de binnen- en buitenzijde van ronde, ovale en rechthoekige buizen. De planetair werkende borstels met dubbele rotatie zorgen voor een optimaal ontbraam resultaat, waarbij de buis zelf niet draait. Extrusie en aluminium profielen worden ook probleemloos ontbraamd.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden