24 oktober 2018 - 2 min leestijd

Hexagon kondigt nieuw ‘arm’ aan

Acht jaar na de lancering van de eerste ROMER Absolute Arm heeft Hexagon haar nieuwe Absolute Arm-assortiment onthuld. Een grondige herinrichting heeft de draagbare meetarmen gemoderniseerd om te voldoen aan de behoeften van hedendaagse metrologie-gebruikers, met een belangrijke focus op verbeterde bruikbaarheid en veelzijdigheid zonder afbreuk te doen aan snelheid en nauwkeurigheid.

Een opvallend kenmerk van de nieuwe Absolute Arm is het modulaire ontwerp van de pols. Hierdoor kunnen zowel de RS5-laserscanner als de pistoolgreep volledig worden verwijderd, zodat gemakkelijk kan worden gesondeerd in nauwe ruimten. Wanneer deze opnieuw worden aangesloten voor laserscanningstoepassingen, zijn verschillende grijpgroottes beschikbaar om een pasvorm voor elke gebruiker te garanderen. De nieuwe pols beschikt nu ook over een scherm dat meetresultaatoverzichten, profielomschakeling en kalibratie mogelijk maakt op het meetpunt, waardoor de tijd die wordt besteed aan het schakelen tussen de arm en de besturingscomputer, wordt verkort.
“De afgelopen acht jaar hebben we veel positieve en constructieve feedback van klanten gekregen en hopelijk zullen mensen zien hoe dit ons ontwerp heeft geïnformeerd”, zegt Anthony Vianna, productmanager voor het Absolute Arm-assortiment. “Veel klanten vertelden ons dat ze moesten meten in kleinere en kleinere ruimtes, zoals holtes of ingewikkelde armaturen, en het was dat soort direct-from-the-user intelligence dat ons ertoe bracht de meest compacte scanconfiguratie op de markt te creëren .
“We onderzochten alles over de arm: hoe mensen het gebruikten; hoe gebruikers verschillende delen meten; hoe ze hun arm rond hun faciliteit bewegen; hoe de arm met hen communiceert; hoe de arm beter bruikbaar te maken. En dat proces heeft ons gebracht tot waar we nu zijn – met een nieuwe arm die verbeteringen biedt op elk gebied, over nauwkeurigheid, snelheid, efficiëntie, gewicht, bruikbaarheid en veelzijdigheid. “
De nieuwe Absolute Arm-modellen zijn ook verkrijgbaar in een versie met 6 assen die is ontworpen voor speciale sondeertoepassingen. Binnen deze categorie bevindt zich de nieuwe Absolute Arm Compact, die de positie inneemt van de vorige ROMER Absolute Arm Compact als de meest nauwkeurige draagbare meetarm ter wereld, met nauwkeurigheid tot op slechts 6 micron. Het volledige Absolute Arm-assortiment is beschikbaar in zeven maten, met meetradius van 1,2 tot 4,5 meter en drie nauwkeurigheidsniveaus, wat resulteert in 36 unieke armconfiguraties – een arm voor elke toepassing.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden