11 december 2018 - 3 min leestijd

Hoffmann Group wint German Design Award 2019

De Hoffmann Group heeft opnieuw de German Design Award gewonnen. Als ‘Winner’ in de categorie ‘Workshop and Tools’ werden de gereedschapswagen Garant ToolCar uit de GridLine-serie en het Garant magneetmeetstatief bekroond. De kruiselings geslepen Garant trekzaag werd bovendien met een ‘Special Mention’ onderscheiden.

Alle drie de producten overtuigden de internationale jury met een doordacht design, dat zowel functionaliteit als esthetiek combineert. De Garant ToolCar en het Garant magneet-meetstatief hebben al begin 2018 de iF DESIGN Award ontvangen. Aansluitend won de Garant ToolCar ook de Red Dot Award.

 

ToolCar

De Garant ToolCar uit de nieuwe GridLine-serie heeft volgens de jury een modern, robuust design, dat hand in hand gaat met functionaliteit. Verschillende modules maken een individueel functionele indeling mogelijk: een optionele stroomvoorziening met randaarde-stekkerdozen levert energie voor elektrogereedschap en verlichting; protectoren beschermen wagen en werkstukken tegen beschadiging; geperforeerde wanden en led-verlichting breiden de wagen uit tot een veelzijdig inzetbare werkplek. Met behulp van zijn ergonomische 2-K-handvat kan de ToolCar eenvoudig en snel van plek naar plek worden gerold. Een centraal sluitsysteem vergrendelt de lades en het zij-compartiment veilig en betrouwbaar.

 

Magneet-meetstatief

Een formeel en functioneel ontwerp maakt het hydraulische Garant magneet-meetstatief tot winnaar. Het product voor het klemmen en positioneren van meetklokken en zwenktasters is uitgerust met een hydraulische centrale klemming en een met rubber bekleed handwiel voor gelijkmatige fixatie van alle gewrichten. Volgens de jury geven de markante vormovergangen een professionele, hoogwaardige en moderne indruk, die goed tegemoet komt aan de vraag naar precisie en kwaliteit. Daarbij is het statief aangenaam lichtlopend en comfortabel in gebruik.

 

Trekzaag

Als derde product won de Garant-trekzaag de German Design Award 2019. De compacte klapzaag overtuigde de jury dankzij het ergonomische 2K-handvat, dat stevig en veilig in de hand ligt en zorgt voor een optimale krachtoverbrenging. Bovendien werd het in verschillende hoeken instelbare zaagblad als ‘zeer goed’ aangemerkt. Het trekzaagblad met kruiselings geslepen trapeziumvertanding heeft een duurzame dunne coatinglaag, die ervoor zorgt dat wrijving en spaanaanhechting bijzonder laag zijn. Hierdoor is de zaag met name geschikt voor snelle, rechte snedes.

 

German Design Award

De German Design Award behoort, naast de Red Dot en de iF Award, tot de wereldwijd gerenommeerdste designwedstrijden en is tot ver buiten de vakkringen hoog aangeschreven. De German Design Award wordt uitgegeven door de Raad voor Vormgeving, de Duitse Merken- en Designautoriteit. De raad werd in 1953 op initiatief van de Duitse Bondsdag in het leven geroepen als stichting. Sindsdien stimuleert deze de economie door consequent, door middel van design, grotere merk-meerwaarde te bereiken. Dat maakt de Raad voor Vormgeving tot een van ’s werelds toonaangevendste communicatie- en brandingcompetentiecentra voor design. Tot het exclusieve netwerk van de leden van deze stichting behoren behalve economische organisaties en instituten ook handelsmerken van bekende bedrijven.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden