16 februari 2018 - 2 min leestijd

Hopman Machinefabriek met vier pijlers op ESEF

Toeleverancier Hopman Machinefabriek is gespecialiseerd in diepgatboren en biedt met een brede faciliteit op het gebied van draaien en frezen complete verspanende bewerkingen aan in rondstaf en blokken. Hopman presenteert zich dit jaar voor de tweede keer op de ESEF om zich met al haar diensten op gebied van verspaning te profileren. Daarvoor heeft het familiebedrijf inmiddels een solide basis opgebouwd gebaseerd op vier pijlers: diepgatboren, CNC-verspanen, rvs-constructie en machinebouw.

Met deze vier pijlers biedt Hopman gespecialiseerde bewerkingen aan waarbij de verschillende deelbewerkingen elkaar aanvullen en versterken. Bedrijven die diepgatboorbewerkingen in rondstaf en blokken uitbesteden aan Hopman, laten hun werkstukken door Hopman steeds vaker compleet bewerken. Hopman is één van de weinige die boorbewerkingen tot 8.000 mm lengte en maximale diameter van 135 mm aanbiedt. “Daarmee profileren we ons als nichespeler, maar met onze faciliteiten op het gebied van draaien en frezen zijn we voor onze klanten inmiddels een vertrouwd toeleverancier voor compleet bewerking. Zowel 3D-modellen, zoals het frezen van wormwielen, als grote platen van 4 m x 2 m bewerken en onderdelen tot 4 m lengte en een diameter van 1.000 mm draaien,” licht eigenaar Henk Hopman toe.

 

Foodindustrie

Om de bewerking van rvs van staal gescheiden te houden is machinebouw bij Hopman, samen met rvs-constructie, ondergebracht in een aparte divisie. Hopman ontwikkelt en bouwt in deze aparte divisie machines voor de foodindustrie, onder andere voor de vleesverwerking. Voor het lassen van rvs voor de foodindustrie zijn de vakmensen bij Hopman gecertificeerd voor MIG/MAG en TIG laswerk. Hopman wil tijdens de ESEF in contact komen met bedrijven die groot draai- en freeswerk al of niet in combinatie met diepgatboren aan een specialist willen uitbesteden.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden