2 mei 2017 - 2 min leestijd

Hurco versterkt internationale marktpositie door overnames

Hurco Companies zet zijn internationale bedrijfsstrategie consequent voort met de overname van twee grote spelers uit de branche: Milltronics CNC Machines uit Noord-Amerika en Takumi Machinery uit Taiwan.

 

Hurco heeft zijn hoofdkantoor in Indianapolis, VS en de Duitse dochteronderneming Hurco GmbH Deutschland is gevestigd in Pliening bij München. Het concern wordt beschouwd als wereldleider op het gebied van het ontwikkelen en produceren van bewerkingsmachines met geïntegreerde besturing. Door de fusie van Hurco, Milltronics en Takumi ontstaat met meer dan 150 verschillende modellen een van de breedste productportfolio’s in de sector bewerkingsmachines. “Milltronics en Takumi vergroten met meer dan 18.000 machines in 30 landen ons klantenbestand en versterken bovendien onze aanwezigheid in toekomstige markten als Latijns-Amerika en China”, zo licht Michael Auer, de directeur van Hurco Deutschland, het potentieel van de jongste aankopen toe.

Gregory Volovic, de president van Hurco Companies is tevreden, zo blijkt uit zijn woorden: “Ons klantenbestand zal profiteren van de uitbreiding van het portfolio, want Milltronics en Takumi zijn sterke wereldmerken met een uitgebreid assortiment aan producten voor bewerkingsmachines.” Zijn verwachting is dat dit al in het boekjaar 2016 de geconsolideerde winst positief zal beïnvloeden. Milltronics, gevestigd in de Amerikaanse staat Minnesota, ontwerpt en produceert CNC-besturingssystemen, freesmachines en draaibanken voor de werktuigbouw en productieomgevingen. Takumi uit Taiwan heeft zich gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van CNC-verticale bewerkingscentra en -portaalbewerkingscentra en snel werkende portaalmachines voor Taiwan, China en Europa.

De producten van deze bedrijven vullen het assortiment van Hurco perfect aan: circa 60 procent van de productlijnen van Milltronics en Takumi biedt eenduidige oplossingen. Zo wordt met bijvoorbeeld bewerkingscentra met industriële besturingssystemen van Fanuc, Siemens of Heidenhain voor grote productiehoeveelheden het portfolio uitgebreid. De afzonderlijke productlijnen zullen ook in de toekomst hun eigen naam behouden. Beproefde ontwerpen worden bij meerdere merken gebruikt, wat de ontwikkeling van productverbeteringen, technologieën en modellen ten goede komt.

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden