10 september 2018 - 2 min leestijd

IMTS 2018 vult voor het eerst beurshallen McCormick volledig

IMTS 2018 – De International Manufacturing Technology Show, die deze week  van 10  t/m 15 september wordt gehouden op McCormick Place in Chicago, heeft de meeste tentoonstellingsruimte in de 91-jarige geschiedenis van de beurs. Technologie-, product-, conferentie- en vergaderruimtes zullen alle vijf de niveaus van de vier gebouwen van McCormick Place bezetten. De redactie van TechniShow Magazine is deze week aanwezig op de IMTS dus hou de digitale kanalen in de gaten voor het laatste nieuws vanuit Chicago.

Veranderingen voor IMTS 2018 omvatten het gebruik van Level 2 van het East Building voor het Controls & CAD-CAM Pavilion en evenementen geassocieerd met Hannover Messe USA: vier co-located shows, een Digital Factory en het Solutions Theater. IMTS heeft het Tooling & Workholding Pavilion uitgebreid naar een nieuw bijgebouw in het West Building. IMTS 2018 erkent het tempo van innovatie en bevat niet één maar twee AMD’s Emerging Technology Centers (ETC) in de Noord- en West-gebouwen. De ETC’s onderzoeken de huidige en toekomstige technologieën voor digitale connectiviteit en additive manufacturing, de meest explosieve groeigebieden in de sector.

“Een groot aantal factoren versterkt de markt voor productietechnologie, en IMTS 2018 heeft zijn tentoonstellingsruimte uitgebreid om tegemoet te komen aan de toegenomen belangstelling”, zegt Peter R. Eelman, Vice President – Exhibitions & Business Development bij AMT. “Factoren zijn de exponentiële snelheid van technologische ontwikkelingen, de noodzaak om technologie in plaats van mankracht te gebruiken om de productiviteit te verhogen en de sterkste productie-economie in een decennium”, zegt Eelman. “Bedrijven hebben meer geld en zullen blijven investeren in kapitaalgoederen en R&D. In combinatie met een hoger consumentenvertrouwen, moeten fabrikanten de productie verhogen om aan de sterke vraag te voldoen.”

 

Sterke economie

Patrick McGibbon, Vice President Strategic Analytics bij AMT, merkt op dat de bestellingen in de eerste zes maanden van 2018 ten opzichte van 2017 meer dan 20 procent hoger zijn. Zelfs voorzichtige prognoses wijzen uit dat de productiemarkt in de rest van 2018 en tot 2019 hoger is dan 14 procent. “We verwachten een onmiddellijke versnelling van de kapitaalinvesteringen van IMTS 2018 bezoekers en exposantenbedrijven”, zegt McGibbon. “Wijzigingen in de Amerikaanse belastingwetgeving stimuleren de inkoop. Dit is voor Amerikaanse bedrijven de beste tijd om nieuwe apparatuur kosteneffectief te kopen en IMTS biedt de beste mogelijkheid om producten te vergelijken en face-to-face te communiceren met technologieproviders.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden