1 augustus 2019 - 2 min leestijd

Index bewerkt efficiënt met digitale integratie op EMO

Op EMO 2019 presenteert Index de toekomst van efficiënt bewerken. Naast innovatieve machine- en bewerkingstechnologieën zal digitalisering een voortrekkersrol spelen. Bezoekers zullen getuige zijn van de vele services die beschikbaar zijn op het Index iXworld-cloudplatform: van aanschaf van machines tot bediening, tot service en onderhoud.

In totaal zullen er tijdens de EMO op een stand van 1.100 m2 zeventien Index en Traub machines gepresenteerd worden. De belangrijkste hoogtepunten zijn de wereldpremière van de nieuwe Index MS32-6 multispindelmachine en de Index B500 en Traub TNA400 draaicentra. Deze laatste twee machines delen hetzelfde platform dat universeel kan worden geïmplementeerd. De Index C200 tandem met dubbele spillen laat verder een maximale productiviteit zien en de nieuwe versies van de Index C100 uitgerust met iXcenter laten zien wat volledig geautomatiseerde productiecentra echt kunnen doen.

 

iXworld

Naast al deze machines en technologieën is digitalisering het overkoepelende onderwerp. Door naar ixworld.com te gaan, hebben Index- en Traub-gebruikers toegang tot iXworld en alle informatie die ze nodig hebben over machines en technologieën, en kunnen ze de iX4.0-, iXshop- en iXservices-portals bezoeken. Elk van deze services biedt digitale ondersteuning voor de gehele procesketen.

De kern van iXworld is het IoT-Platform iX4.0, dat Index- en Traub-machines in de digitale wereld integreert als ‘Digital Twins. Sinds juli 2019 levert Index op verzoek nieuwe machines met het iX4.0 go-startpakket, dat twaalf maanden gratis toegang biedt tot alle iX4.0-applicaties. Dankzij de open Index-oplossing kunnen oudere Index- en machines van derden eenvoudig worden aangesloten via een IoT-connector.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden