1 april 2019 - 2 min leestijd

Index Traub verkoopt producten van derden via iXshop

Index Traub presenteerde vorige week tijdens het Open House in Reichenbach an der Fils (D) een uitgebreide reeks aan ‘draai’-innovaties. Naast primeurs op machinegebied lag de focus veelal op digitalisering. Zo werd het digitale iXworld platform voorgesteld met de nodige nieuwe functies, waaronder iXshop. Hiermee kunnen niet alleen alle producten die nodig zijn voor de werking van Index- en Traub-machines worden besteld, maar ook producten van derden. Daarmee lijkt het platform sterk op een Bol.com of Amazon.

Het digitale platform van iXworld legt de link tussen de digitale Index-wereld en een breed scala aan klantprocessen. Een onderdeel van iXworld is iXshop. Gebruikers vinden hier alle toebehoren voor de werking van hun Index- en Traub-machines. Dat betekent dat reserve- en service-onderdelen online besteld kunnen worden. Net als bij reguliere webshops geeft iXshop een statusoverzicht weer van de huidige bestellingen en is het mogelijk om de bestelgeschiedenis in te zien. iXshop biedt klanten ook de mogelijkheid om hun ERP-systeem rechtstreeks met iXworld te verbinden. Hierdoor kunnen klanten de inkoop eenvoudig integreren in hun proces en logistieke organisatie. Naast eigen producten is het sinds kort voor Duitse klanten ook mogelijk om producten van derden aan te schaffen via het portal. De eerste partners zijn Hainbuch met een breed assortiment klemtechnologie, Balluf met industriële sensoren en Klöckner & Co voor de aanschaf van ruwe materialen. In elke merkwinkel kunnen gebruikers prijzen opvragen, de beschikbaarheid controleren en uiteindelijk hun aankopen afronden. Volgens Index Traub zullen er in de nabije toekomst meer partners aansluiten.

 

Universele machines delen platform

Tijdens het open huis werden naast digitalisering ook nieuwe machines voorgesteld. De nieuwe Index B400 en Traub TNA400 CNC-universele draaimachines, die gebaseerd zijn op een gemeenschappelijk platform, zijn geschikt voor de nauwkeurige en krachtige bewerking van op maat gemaakte flens- en schachtonderdelen. Beide zijn ook verkrijgbaar met een tegenspil voor nog meer flexibiliteit. De Index B400 en Traub TNA400 zijn vrijwel identiek qua ontwerp, met als enige verschil de CNC-besturing die ze gebruiken. Zo is de Index B400 uitgerust met de nieuwste generatie van de Siemens Sinumerik 840D sl-controller en gebruikt de Traub TNA400 de TX8i-s V8 besturing op basis van Mitsubishi.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden