1 september 2020 - 1 min leestijd

Industrie groeit weer na zes maanden van krimp

De Nederlandse industrie klimt weer uit het dal na maanden van dalende productie. Voor het eerst sinds de uitbraak van het coronavirus is de inkoopmanagersindex NEVI in augustus gestegen naar 52,3. Een waarde boven de 50 wijst op groei. De versoepeling van de lockdowns in verschillende Europese landen en de opgaande lijn van met name de Duitse industrie stimuleert de industriële productie op.

 

Inkoopmanagers van bedrijven signaleren als eersten of de industriële productie groeit of krimpt en stemmen daar de inkoop van grondstoffen, onderdelen en productie op af. In augustus was er sprake van veel nieuwe exportorders, stijgende inkoop- en verkoopprijzen en grotere inkoopactiviteit.

Voor de Nederlandse arbeidsmarkt kan het een hoopvol teken zijn dat de industriële producenten hun personeelsbestanden nog slechts in beperkte mate verkleinden. De score verbetert van 42,9 naar 48,3.

IHS Markit kwam dinsdag met de definitieve score voor de industrie van de gehele eurozone van 51,7 over augustus, onveranderd ten opzichte van de voorlopige melding van tien dagen geleden en een fractie minder dan de 51,8 over de maand juli.

 

 

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden