Fraunhofer Project Center Twente en KEX Knowledge Exchange AG, hebben we een platform ontwikkeld om de industrie van heel Nederland te ondersteunen in het verkrijgen van veilige beschermingsmiddelen. Ze hebben de website strijdcorona.nl geopend om gezamenlijk oplossing te vinden om werknemers veilig terug te laten keren naar hun werkplek.
Industrieën staan volgens de initiatiefnemers momenteel voor uitdagingen wanneer ze beschermende producten nodig hebben. Dit wordt veroorzaakt door verschillende redenen. Zo zijn bedrijven zijn niet aangesloten aan (inter)nationale inkoopnetwerken. Daarnaast kan de kwaliteitsgarantie van goederen niet worden nagegaan vanwege de huidige omstandigheden. Er zijn veel nepproducten in omloop door een verhoogde vraag aan deze artikelen. Daarom is het lastig om goede kwaliteit te verkrijgen. Tot slot moet de (inter)nationale handel in deze goederen goed georganiseerd worden. Dit is een enorm logistiek vraagstuk waarin kleinere organisaties vaak aan een korter eind trekken, dan grotere organisaties.
Strijdcorona.nl meldt op haar site: “Door ons grote netwerk kunnen we verbinding maken met leveranciers in zowel Nederland als Duitsland. We zijn bijvoorbeeld verbonden met Fraunhofer. Daar of we kunnen inkoopnetwerken gebruiken in China, die jaren geleden zijn gebouwd. Wij bieden alleen gekwalificeerde goederen aan. We willen de geregistreerde instellingen zo snel mogelijk ondersteunen en goederen verzenden naar de plek waar ze op dat moment nodig zijn.
Ook werken wij samen met Unite4Covid, een initiatief van DSM, om producenten hun producten te kunnen certificeren en te verkopen.”
Mkb
Het idee is om alle ontvangen orders van Nederland te verzamelen, en deze per X hoeveelheid tijd te plaatsen. Het inkoopcollectief zorgt dus voor een grotere hoeveelheid gewenste producten. Aangezien de prijzen van de goederen elke dag opnieuw worden onderhandeld, zorgt deze grotere hoeveelheid voor een betere en sterkere onderhandelingspositie. Op deze manier kunnen de prijzen zo laag mogelijk houden. Bovendien kan door de bundeling ook mkb-bedrijven de mogelijkheid geven om te profiteren van dezelfde, zo laag mogelijke prijzen. Zodat ook zij hun mensen op dezelfde manier kunnen beschermen.
[beeld Wikipedia, Doc James]
Cellro viert dit jaar zijn 20-jarig bestaan, een mijlpaal in de wereld van CNC-automatisering. CEO Arnoud de Kuijper vertelt over …
Op de AMB in Stuttgart volgende week pakken de leveranciers van Laagland flink uit. Ook de medewerkers van Laagland, gespecialiseerd …
Terwijl de Nederlandse industrie in het tweede kwartaal nog herstelde, lijkt het derde kwartaal beduidend moeilijker te worden. De Nevi …
Belangrijke vraagstukken op het gebied van energietransitie en woningbouw kunnen we niet oplossen zonder voldoende technisch personeel. De technische sectoren …