2 mei 2017 - 3 min leestijd

Inlijving Inoxyda binnen LBI gunstig voor Formaco

Met de inlijving van het Franse bedrijf Inoxyda S.A. breidt LBI (350 medewerkers, € 50 miljoen omzet) haar mogelijkheden op het gebied van non-ferro gietwerk aanzienlijk uit. Voor intermediair Formaco forgings & castings een gunstige ontwikkeling. “Hiermede wordt ons toch al uitgebreide leveringspakket van specialistische volumineuze non-ferro gietstukken ten behoeve van de offshore, scheepsbouw en olie- en gasindustrie in de Benelux en U.K. weer verder uitgebreid”, aldus Hans ten Hoove van importeur en intermediair Formaco forgings & castings.

Hij vervolgt: “Met non-ferro gieterij LBI en hun dochter SRI – Saint Remy Industrie – France deden wij al langer intensief zaken. Zij leverden ons, naast specialistische holle centrifugaal gegoten volumineuze gietstukken, ook gietproducten in loodbrons, aluminiumbrons en koper.

Met de overname van Inoxyda is ons leveringspakket nog verder gecompleteerd met zowel kleinere, alsook volumineuze producten tot wel 30 ton zoals: afsluiters (huizen en kleppen), pomphuizen en turbines, scheepsschroeven en naafhuizen, warmtewisselaars en condensatoren, alles in non-ferro”.

 

Inoxyda S.A.

De in 1924 opgerichte en het momenteel financieel kerngezonde met 50 medewerkers tellende gieterij Inoxyda heeft door de inlijving van LBI – France een nieuwe impuls gekregen voor verdere ontwikkeling. Er zijn recentelijk al behoorlijk wat investeringen geweest: alle smeltovens zijn vernieuwd en er is geïnvesteerd in een nieuwe uitbreekmachine (een soort trilmachine voor het uitbreken van het gietwerk). Voor het monitoren van het stollingsproces wordt gebruik gemaakt van het softwarepakket Magma Soft.

Ook voor de toekomst zijn er interessante ontwikkelingen: een 3D-printmachine voor het printen van zandvormen. Hiermee kan er bespaard worden op het maken van een houten model en kan er direct gegoten worden; zeer geschikt voor enkelstuks-fabricage en prototyping met zeer korte levertijden.

Inoxyda is een West Europees georiënteerd bedrijf. Gecertificeerd basismateriaal wordt uitsluitend in West Europa gekocht en ook de afzet is voornamelijk (voor 60%) in Europa. Het bedrijf is uitgebreid gecertificeerd met bekende certificeringen door: LR, DNV, TUV, GL, ABS, BV, Rina en DCNS.

 

Welkome aanvulling voor Formaco

“Voor Formaco forgings & castings zijn de brons- en gietwerkmogelijkheden van Inoxyda een perfecte aanvulling op ons leveringsprogramma. We zijn als Nederlandse toeleverancier in de meeste sectoren van het speciaal-metaalgebeuren vertegenwoordigd; of dat nou holle gietproducten voor speciale machines zijn in de offshore, gesmede en eindbewerkte aandrijfassen voor de scheepsbouw, of zware gewalste ringen voor de machinebouw, de hele keten is door ons als toeleverancier praktisch afgedekt. Met de recente samenwerking met Inoxyda hebben we die mogelijkheden voor onze afzetmarkt Benelux en U.K. nog verder gecompleteerd”, aldus een enthousiaste Hans ten Hoove, die voor zijn bedrijf voor de toekomst weer een behoorlijke stijging van de omzet voorziet.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden