30 september 2019 - 2 min leestijd

Introductie Smart Machining Platform tijdens Metavak

Het Smart Machining Platform is een nieuw initiatief van in totaal negen bedrijven. Het platform is er voor alle verspanende bedrijven die vragen hebben of geïnformeerd willen worden over de toekomst van hun vakgebied. Tijdens de Metavak wordt het Smart Machining Platform geïntroduceerd.

DMG Mori, BMO Automation, Haimer, Schunk, CNC-Consult, Iscar, Heidenhain, MKG en Supplydrive presenteren gezamenlijk een compleet productieproces op het demoplein van de Metavak. Op het plein worden verschillende machines, software en apparatuur in werking gezet om zo het volledige Smart Machining proces te demonstreren. Hierbij worden onder andere de volgende zaken ingezet: voorinstelapparatuur van Haimer, een vijfassig bewerkingscentrum DMU50 van DMG Mori, een Platinum 50 Sideloader beladingscel van BMO Automation, ERP-software van MKG en integraties met Supplydrive, software van CNC-Consult en gereedschappen van Iscar en bedrijfsmiddelen van Schunk en Heidenhain. Daarnaast geven experts van de negen bedrijven continu uitleg aan de bezoekers over het productieproces. De nadruk op het plein ligt op het overdragen van kennis over verspaning en de verschillende mogelijkheden.

 

De toekomst

Het Smart Machining Platform tracht een toekomstbeeld te schetsen over hoe de verspanende fabriek er morgen uit kan zien. Onderwerpen die onder de aandacht worden gebracht zijn Smart Industry, Industry 4.0, automatisering en 24/7 productie. In de toekomst gaat het platform workshops geven en worden er seminars georganiseerd. Maar bovenal zorgt het platform voor het samenbrengen van verspanende bedrijf met vragen over de toekomst van de verspanende industrie.

 

Lid worden?

Via de website kunt u zich aanmelden voor het Smart Machining Platform. Lid worden is volledig gratis en u wordt meerdere keren per jaar uitgenodigd voor het bijwonen van workshops en seminars.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden