16 november 2023 - 3 min leestijd

Investeerder neemt Wilvo Group over

Consolidatie in de verspaning gaat door. De private equity investeerder Rivean Capital (voorheen Gilde Buy Out) neemt Wilvo uit Bergeijk over van het Duitse Borromin Capital. Wilvo kan hierdoor haar snelle groei voortzetten in de kapitaalintensieve hightech sector. Eerder nam Wilvo zelf al plaatsgenoot Van den Broek Precision & Tooling, Machinefabriek v.d. Elsen en Metalnet over. 

Rivean Capital neemt de Wilvo Group over. Wilvo is leverancier van speciaal ontworpen metalen componenten en systemen voor hightech toepassingen, gericht op high-mix, low-volume series . Samen met het bestaande managementteam van Wilvo zal Rivean de aandelen overnemen van bestaande aandeelhouders, waaronder Borromin Capital.

Wilvo bedient een verscheidenheid aan OEM-klanten en gedifferentieerde leveranciers in aantrekkelijke en groeiende industrieën zoals halfgeleiderindustrie, industriële automatisering, medische technologie, textiel en landbouw. Sinds 2020 heeft Wilvo vijf overnames voltooid, die nu een breed scala aan geavanceerde productietechnologieën en bewerkingsmogelijkheden huisvesten, waaronder lasersnijden/ponsen, CNC frezen/draaien, robotlassen/buigen, evenals diensten met toegevoegde waarde, waaronder (cleanroom) assemblage, onderhoud en renovatie en door de leverancier beheerde inventaris. Wilvo staat bekend om zijn uitmuntende productie, gebaseerd op de combinatie van zijn sterk geautomatiseerde machinepark en sterke technische capaciteiten, waardoor het de meest complexe klantproblemen kan oplossen. Het zet zich in voor duurzaamheid en zet middelen in om de energie-efficiëntie te verbeteren, afval te verminderen en innovatie te bevorderen. Bij Wilvo werken ongeveer 550 FTE verdeeld over het hoofdkantoor in Bergeijk en tien productielocaties in Nederland.

Groeifase

De toewijding van het management om de partner bij uitstek te zijn voor snelgroeiende OEM’s zal voortdurende investeringen in de organisatie vereisen, evenals een verdere uitbreiding van productietechnologieën en -mogelijkheden. Met de steun van Rivean zal Wilvo zijn (internationale) groeitraject voortzetten en de uitvoering van zijn strategische agenda kunnen versnellen.

Rob Lemmens, CEO van Wilvo, zegt: “Wilvo heeft de afgelopen jaren een snelle groei gerealiseerd dankzij een sterke wederzijdse betrokkenheid van en naar onze klanten, voor wie we complexe engineeringuitdagingen oplossen en voor wie we een betrouwbare productiepartner zijn. Om bestaande en nieuwe klanten te kunnen blijven bedienen volgens onze steeds hogere normen, zullen we blijven investeren in de beste engineering- en productiecapaciteiten in zijn klasse. We zijn ervan overtuigd dat de Wilvo-reis, met de steun van Rivean, zeer spannend zal blijven en dat het beste nog moet komen.”

Tom Muizers, Senior Partner bij Rivean Capital, merkte op: “We zijn onder de indruk van Wilvo’s staat van dienst op het gebied van het beheren van uitzonderlijke groei en voortdurende technologische capaciteiten en uitbreiding van het marktaandeel bij toonaangevende OEM’s, met wie Wilvo langdurige en sterke relaties heeft. We zijn erg enthousiast om onze krachten te bundelen met Rob en het team om hen te ondersteunen in deze volgende fase van de ontwikkeling van het bedrijf.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden