22 november 2017 - 3 min leestijd

Iscar Nederland krijgt nieuwe directeur

Gerard Bogaarts wordt de nieuwe directeur van Iscar Nederland. Bogaarts is momenteel sales engineer bij Yamazaki Mazak en neemt per 1 januari 2018 het roer over van Eric van Leeuwen die recent heeft aangekondigd te gaan stoppen.

Bogaarts is bekend met de maakindustrie en dan met name in de verspanende markt. Sinds 1984 is hij werkzaam in de metaalbranche, eerst als Sales Manager bij DMG Mori en sinds 2015 als Sales Engineer bij Mazak. Gedurende zijn carrière was hij nauw betrokken bij diverse uiteenlopende verspaningsvraagstukken, waarbij niet alleen de machine centraal stond, maar zeker ook de gereedschappen. Een van zijn grootste uitdagingen was destijds om als key-account voor Apple, zowel in China als in Cupertino, het productieproces van zowel de iPad als de iPhone 5 en 6 te optimaliseren. “Met mijn kennis van zowel bewerkingsmachines als van gereedschappen kan ik een positieve bijdrage leveren aan de bedrijfsvoering van Iscar”, aldus Bogaarts.

 

Ervaring

“Mijn ervaring met Iscar gaat jaren terug. Begin jaren ’90 was ik werkzaam bij Maho (later DMG) als Application Engineer en door een goede samenwerking met Peter van Gent (Iscar) hebben we menig successen geboekt en vele machines met Iscar tooling uitgeleverd. De technische kennis en ondersteuning van Iscar en met name het enthousiasme waarmee zij te werk gaan is me altijd bij gebleven. Iscar is in die jaren sterk gegroeid en opvallend is dat er in de bedrijfscultuur niet veel veranderd is. Het bedrijf kenmerkt zich door jonge enthousiaste en vakbekwame sales-engineers met een hoge mate van kennis en kunde.”

Bogaarts is ooit begonnen in een werkplaats achter de machine. Via application, sales, product development, marketing en international sales management heeft hij zich ontwikkeld tot manager van een van de meest toonaangevende bedrijven in de metaalindustrie. “Ik wil graag mijn ervaring delen met en sturing geven aan het team van Iscar Nederland. Dit is voor mij een hele mooie stap en voelt als de kroon op mijn werk.” Voor Iscar Nederland gaat er volgens Bogaarts weinig veranderen. “De bedrijfscultuur is en voelt goed. Iscar heeft een sterke naam en wordt altijd met high-tech geassocieerd. Er zijn recent een aantal jonge mensen bijgekomen en deze moeten zo snel mogelijk worden ingewerkt binnen de doelstellingen van Iscar. Mijn ervaring gaat hier aan bijdragen.”

 

Gereedschap moet oplossing bieden

Gereedschappen zijn het hart van het productieproces. Er zijn oude, nieuwe, goede en minder goede machines en in al deze situaties moet de tooling en bewerkingsmethode een oplossing bieden. Gereedschapskeuzes worden vaak op de werkvloer gemaakt waardoor het contact en het samenwerken met vakmensen evident is. Daarnaast is de metaalindustrie enorm in beweging. Door globalisering is de concurrentie moordend, proces- en productcomplexiteit is stijgend en vakmensen zijn spaarzaam. Dit is een bijzondere uitdaging en geheel passend bij mijn interesses.”

Komende maand introduceert Iscar wereldwijd een compleet nieuwe, innovatieve productlijn en gaat hiermee de markt opnieuw in beweging zetten. Deze nieuwe producten en technologieën gaan ook op de komende TechniShow geïntroduceerd worden. “Een grootse marketingcampagne in 2018 gaat dit alles ondersteunen en voor Iscar Nederland ligt hier dan ook de focus.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden