10 oktober 2018 - 2 min leestijd

Jonge lasser Hugo Rijsman vierde van Europa

De Nederlands kampioen lassen Hugo Rijsman (Luma Hengelo) is op de vierde plek geëindigd tijdens EuroSkills 2018 in Boedapest. Voor de 20-jarige vakman uit Hengelo bleef het podium net buiten bereik, maar Hugo scoorde ruim voldoende punten voor een medaille voor Excellent Vakmanschap. Die wordt alleen uitgereikt bij het verrichten van een bovengemiddelde prestatie.

“Het was een supervette ervaring om hier te staan”, zei Hugo. “Al die landen uit heel Europa. Ontzettend veel publiek. En elke deelnemer gaat ervoor. Als je hier staat, besef je pas echt hoe groot EuroSkills eigenlijk is. Ik heb alles uit mezelf gehaald en ben vierde van Europa. Dan kan ik alleen maar tevreden zijn. En die medaille voor Excellent Vakmanschap gaat mooi meer naar huis, die telt ook. Dit pakt niemand me meer af.”

Euroskills

EuroSkills is het grootste beroepenevenement van Europa. Tien jaar na de eerste editie van Rotterdam streden in Boedapest meer dan 500 deelnemers uit 28 bij WorldSkills Europe aangesloten landen in 37 beroepen voor een plek op het erepodium. Nederland deed mee in 27 vakrichtingen, waaronder stukadoor, bloembinder, meubelmaker, lasser, CAD-tekenaar en verpleegkunde. Experts, afkomstig uit het bedrijfsleven en van scholen, trainden en begeleidden de deelnemers de afgelopen maanden. EuroSkills trok ruim 70.000 bezoekers.

Kijk voor meer info en alle uitslagen op www.teamnederland.com.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden