13 december 2017 - 2 min leestijd

Jörg Machines groeit en verhuist naar nieuw pand

Jörg Machines, producent en importeur van plaatbewerkingsmachines, is dit jaar op verschillende terreinen gegroeid. In januari heeft het bedrijf PAC overgenomen en tevens is er een nieuwe compacte Coil-Laser ontwikkeld. Deze ontwikkelingen vragen om meer ruimte en daarom verhuist Jörg in de kerstvakantie naar een groter pand in Dodewaard.

Begin 2017 heeft Jörg de Firma PAC te Oosterland geheel overgenomen. Het programma van PAC omvat vooral machines voor luchtkanalen, isolatie plaatwerk, plasmasnijders, kantpersen en ponsmachines. Alle activiteiten zoals de productie en levering van nieuwe machines, maar ook service, reparatie en het leveren van onderdelen, wordt sindsdien door Jörg verzorgd. Het programma van PAC sluit aan op het leveringsprogramma van Jörg Machines. Hierdoor kan Jörg klanten in de luchtkanalenbouw en isolatie plaatwerk nog beter van dienst zijn. Als gevolg van deze overname gaat de machineproductie van Jörg omhoog.

 

Lasersnijden vanaf de coil

Een recente ontwikkeling van Jörg is de compacte coil-lasersnijmachine. Deze machine is bedoeld voor het snijden van dunne plaatdelen (tot ca. 2 mm) voor o.a. luchtkanalen, ventilatie- en isolatieplaatwerk. De lasersnijmachine maakt gebruik van een 2 kW IPG-fiberlaserbron en snijdt rechtstreeks vanaf de coil. Daardoor ontstaat minder materiaalverlies en is de aanvoer van plaat efficiënt. Ook wordt de lengte van de te snijden producten niet door de machine beperkt. Door meerdere decoilers voor de machine op te stellen in combinatie met een automatische selector kan er snel van materiaal worden gewisseld.

Het nieuwe pand in Dodewaard geeft Jörg de ruimte om de gestaagde groei door te kunnen zetten.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden