23 mei 2017 - 2 min leestijd

Kaak Groep bestelt tweede MetalFab1 voor seriematig metaalprinten

Additive Industries heeft een vervolgorder ontvangen van haar klant Kaak Groep. De bestelling van een tweede industriële 3D-metaalprinter, dit keer een systeem bestaande uit vijf modules en uitgerust met vier lasers voor maximale productiviteit, bevestigt de performance van het MetalFAB1 systeem.

Kaak, marktleider op het gebied van industriële bakkerijlijnen vergroot hiermee haar 3D-metaalprint capaciteit aangezien de interne vraag naar 3D-geprinte onderdelen groot is. Deze maand wordt hun eerste MetalFAB1 systeem geupgrade naar een vierlaser versie die grofweg een verdubbeling oplevert van snelheid en capaciteit. Kaak verwacht echter dat niet voldoende is om het snel groeiende aantal geprinte onderdelen in hun bakkerijsystemen te kunnen bijhouden. ‘Onze ontwerpers en engineers hebben 3D-printen omarmd als productietechnologie. Het aantal onderdelen waarvan de integrale kosten lager zijn met 3D-printen op de MetalFAB1 dan met conventionele technologieën groeit snel’, aldus Lodewijk van der Borg, CEO van Kaak Groep. Jaap Bulsink, senior R&D engineer bij Kaak en verantwoordelijk voor de 3D-printing activiteiten van K3D binnen Kaak vult aan: ‘we gebruiken de MetalFAB1 succesvol om een breed scala aan componenten te printen met diverse voordelen zoals een verbeterde prestatie, lager gewicht of met een grote verkorting van de doorlooptijd bij ontwikkeling’.

 

Klaar voor serieproductie

Voor Additive Industries is deze vervolgorder een duidelijk signaal naar de markt dat het MetalFAB1 systeem volwassen is en dat de machines uit de productieserie, waarvan de eerste in december bij BMW is geïnstalleerd, aanslaan. ‘We zijn trots en dankbaar voor deze vervolgorder van Kaak, één van onze meest waardevolle Beta klanten. Zij hebben ons MetalFAB1 systeem stevig aan de tand gevoeld en op maximale productiviteit ingezet. Daarbij hebben ze ons geholpen om de prestaties te verbeteren en het systeem klaar te stomen voor serieproductie. Deze order onderstreept hun commitment en vertrouwen in onze technologie’, volgens Daan A.J. Kersten, CEO van Additive Industries.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden