31 augustus 2023 - 2 min leestijd

Kampioen CNC-frezen Jirki Hendricks gaat voor goud tijdens EuroSkills 2023 in Gdańsk

Nederlands kampioen CNC-frezen Jirki Hendricks (19) reist maandag met Team Netherlands af naar Polen voor deelname aan EuroSkills 2023. De Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen zijn van 5-9 september in Gdańsk. Team Netherlands telt in totaal 22 jonge vakkampioenen van het mbo die gaan voor Europees goud.

“Van mij mag het morgen beginnen”, aldus Jirki Hendricks (GFM, Bergeijk), die in 2023 Nederlands kampioen werd tijdens Skills the Finals. “De afgelopen maanden heb ik talloze trainingsuren gemaakt. Ik ben er klaar voor en heb er enorm veel zin in. Als klein jongetje was ik al bezig met techniek. En nu mag ik het laten zien tegenover de beste jonge vakmensen van Europa. Het wordt een zware wedstrijd maar ook een ervaring die ik de rest van mijn leven meeneem.”

EuroSkills

EuroSkills 2023, de Europese kampioenschappen voor jonge vakmensen, is van 5 t/m 9 september in het Poolse Gdańsk. Aan de aftrap verschijnen 600 deelnemers in 43 verschillende vakken, van CNC-frezer tot kok, van metselaar tot schoonheidsspecialist. De organisatie verwacht 100.000 toeschouwers. 

Team Netherlands wordt uitgezonden door WorldSkills Netherlands, dat zich sinds 2001 inzet voor promotie van het vakmanschap en beroepsonderwijs bij jongeren. WorldSkills Netherlands ondersteunt jongeren bij het ontdekken en ontwikkelen van hun skills. Dit doet WorldSkills Netherlands in samenwerking met onderwijs en bedrijfsleven, onder andere door het organiseren van vakwedstrijden voor vmbo’ers (Skills Talents) en mbo’ers (Skills Heroes). OOM, het scholingsadviesbureau van de sociale partners in de metaalbewerking, is een van de partners van WorldSkills Netherlands.

Foto: Olivier Huisman

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden