2 mei 2017 - 2 min leestijd

Kennisoverdracht bij Voortman centraal tijdens Technologiedagen Twente

Deze week vindt bij Voortman Steel Machinery in Rijssen voor de tweede keer de Technologiedagen Twente plaats. Naast Voortman, doen ook Bruma Machines, ING Lease, Lissmac, Resato, Safan Darley, Trumpf, Valk Welding en Wilson Tool mee met het evenement. Het belangrijkste doel tijdens de Technologiedagen is kennisoverdracht. Dat benadrukte Godfried Kaanen, voorzitter van de Koninklijke Metaalunie, ook nog eens tijdens de officiële opening van de manifestatie afgelopen dinsdag.

Gedurende de dagen is het programma gevuld met interessante workshops over diverse thema’s die betrekking hebben op de plaatbewerkende industrie. Onderwerpen die behandeld worden zijn o.a. 3D- en bevelsnijden op waterstraalmachines (Resato) en lasersnijmachines (Voortman), gerobotiseerd laserlassen (Valk Welding), nieuwe ontwikkelingen in lasersystemen (Trumpf), het effectiever inzetten van kantbanken (Safan Darley), de kantgereedschappen die daar bij kunnen helpen (Wilson) en systeemoptimalisatie met nieuwe technologieën (Lissmac). Daarnaast kunnen bezoekers zich ook laten informeren over financieringen voor de sector industrie.

 

Rondleidingen en live demo’s

Tussen de workshops door is er ruimte om te netwerken en kunnen deelnemers meer informatie verkrijgen bij de diverse stands van de deelnemende partijen. Deze stands staan verdeeld opgesteld tussen de Voortman machines in het Experience Center. Met live demonstraties presenteert Voortman de mogelijkheden van enkele lasersnijmachines. Tevens worden er rondleidingen gegeven door de fabrieken van Voortman. Een mooie kans om in de keuken te kijken van deze Nederlandse machinebouwer.

De Technologiedagen Twente vinden deze week plaats van 28 t/m 30 maart.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden