18 oktober 2018 - 2 min leestijd

Kennissessie rol van robotica in geautomatiseerde en flexibele productie

Het Smart Industry Standaardisatieplatform (SISP) organiseert een kennissessie over de rol van robotica in geautomatiseerde en flexibele productie.

Tijdens deze kennissessie worden belanghebbenden geïnformeerd over de activiteiten van het SISP en van een aantal fieldlabs op dit gebied. Aansluitend worden concrete praktijk handvatten op het gebied van robot veiligheid en modulariteit gepresenteerd. Hierbij wordt onder andere ingegaan op de lessons learned en de rol van standaardisatie daarin.

Flexibel produceren tegen de kostprijs van massaproductie: robotica kan een belangrijke rol spelen bij het realiseren van dit doel. Maar ook andere technologieën, zoals operator support en slimme procesbesturing zijn nodig. Dit brengt wel een nieuwe uitdaging met zich mee. Welke standaarden zijn nu nodig om deze technologieën goed met elkaar te laten samenwerken?

 

Standaarden voor uitdagingen in robotica

Veel ondernemers komen er achter dat interfaces tussen robots vaak leverancier-specifiek zijn. Hierdoor kan niet iedere robot met een robotarm verbonden worden. Standaarden op het gebied van robot-modulariteit bieden hiervoor richtlijnen. Ook zijn er qua veiligheid nog uitdagingen; zoals hoe er omgegaan moet worden met de inzet van robots die met mensen samenwerken, de zogenaamde cobots? Zij moeten veilig kunnen samenwerken met de mens, zonder dat er ongelukken gebeuren. Welke methoden en welke standaarden zijn hiervoor nodig?

 

Kennissessie

Om op deze vragen antwoorden te vinden organiseert het SISP op 13 november een kennissessie rondom dit thema. Het gaat dan om vragen als; aan welke standaarden moet een robot binnen de productie omgeving voldoen? Welke internationale standaardisatie ontwikkelingen sluiten hier het beste bij aan? Voor welke standaardisatie behoeften op het gebied van volledig geautomatiseerde en flexibele productie moeten nog oplossingen gevonden worden?

 

Deelnemen? 

Aanmelden voor de themabijeenkomst is mogelijk via NEN Evenementen. Het programma van de bijeenkomst is nog in ontwikkeling en wordt continue aangevuld. Houd de website in de gaten voor een volledig overzicht van het programma.

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden