13 december 2018 - 3 min leestijd

Kinkelder Metal Solutions neemt belang in Odemar Metaal

De Zevenaarse plaatbewerker Kinkelder Metal Solutions gaat een intensieve samenwerking aan met machinefabriek Odemar Metaal uit het Overijsselse Denekamp. Kinkelder neemt een belang in het bedrijf, waardoor een metaalbewerkingsbedrijf ontstaat met een nog breder producten- en dienstenpakket.

Door de samenwerking wordt een volgende stap in de groeifase van beide bedrijven gezet. Overnamespecialist Marktlink Fusies & Overnames werd namens Kinkelder ingeschakeld om een geschikte partner te vinden voor de groeiambities van de onderneming.

 

Breder aanbod

Kinkelder Metal Solutions is in 1990 ontstaan na de afsplitsing van familiebedrijf en zaagbladenonderneming Kinkelder. Kinkelder Metal Solutions is gespecialiseerd in plaatwerk, metaalproducten en levert met de inzet van de modernste technieken samenstellingen op maat. Het bedrijf richt zich de afgelopen jaren op uitbreiding van het dienstenpakket en is de afgelopen periode gegroeid naar een onderneming met 65 full-timers. De wens van directeur Pieter de Kinkelder om een breder aanbod van activiteiten aan te bieden aan afnemers leidde tot de samenwerking met Odemar.

 

Zoektocht naar samenwerking

Jeroen Oldengarm van Marktlink Fusies & Overnames zocht in opdracht van Kinkelder actief naar partners die geïnteresseerd waren in de toekomststrategie van de metaalspecialist. Oldengarm: “Tijdens de zoektocht is er met meerdere kandidaten gesprekken gevoerd om te bepalen welke partij het beste aansloot bij het zoekprofiel van Kinkelder. In de zoektocht hebben we onze eigen database met potentiële kandidaten geraadpleegd. Daarnaast werd het zoekprofiel van Kinkelder op de website van Marktlink gezet. Uiteindelijk liet ondernemer Tom Hogeling van Odemar Metaal zijn oog op vallen op het profiel en zo kwam het traject in een stroomversnelling. Odemar Metaal bleek het beste te passen bij de wensen van Kinkelder en dat resulteerde uiteindelijk in deze prachtige samenwerking.”

 

Over Odemar Metaal

Odemar Metaal is een machinefabriek met meer dan 50 jaar ervaring op het gebied van industriële toelevering. Odemar beschikt naast een up-to-date machinepark ook over een dynamische engineerafdeling, die zich toelegt op het ontwikkelen van machines en systemen voor de food- en non-food industrie. Als toeleverancier en co-maker ligt de focus binnen het bedrijf voornamelijk op de industrieën machinebouw, automobiel, landbouw, voedingsmiddelen en recreatie.

Pieter de Kinkelder namens Kinkelder Metal Solutions: “De samenwerking stelt ons in staat om op unieke wijze te groeien, zonder hierbij uit het oog te verliezen dat we in bepaald opzicht nog altijd de ‘smid op de hoek’ zijn. Ieder metaalproduct is uniek en dat uit zich binnen ons bedrijf in focus, passie en vakwerk.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden