22 november 2019 - 3 min leestijd

Klanten Gerhard Schubert printen onderdelen voor verpakkingsmachines

Ultimaker en Gerhard Schubert, producent van top-loading packaging machines (TLM), slaan de handen ineen om onderdelen voor machines op locatie te printen. De machines van Gerhard Schubert zijn modulair en nieuwe specifieke onderdelen kunnen dankzij 3D-printen snel en eenvoudig gefabriceerd en geïnstalleerd worden. Op deze manier wordt het productieproces in verschillende sectoren, waaronder de voedings-, cosmetica- en geneesmiddelensector, flexibeler.

Met de op maat gemaakte producten, die met behulp van Ultimaker worden geproduceerd, kunnen klanten van Schubert maximale productiviteit behalen. Daarnaast voorkomen zij logistieke en transportproblemen en is de up-time van machines gegarandeerd.

 

Digitaal warehouse voor 3D-printontwerpen

Net als veel andere bedrijven vertrouwen bekende merken als Ferrero, Nestlé en Unilever op de verpakkingsmachines van Gerhard Schubert. Deze machines staan bekend om hun flexibiliteit, effectiviteit en betrouwbare technologie. Het Duitse bedrijf heeft geïnvesteerd in het creëren van een digitaal warehouse en 3D-printers van Ultimaker. Hiermee wordt de modulaire opzet van de machines, waarbij bijvoorbeeld mallen regelmatig worden verwisseld (in het voorjaar chocoladepaashazen, in het najaar chocoladekerstmannen), naar een nog hoger niveau getild. Hiermee kunnen klanten op ieder moment functionele onderdelen vervaardigen en gericht voorspellen wanneer een nieuw onderdeel klaar is om te installeren. 

Marcus Schindler, hoofd van Materials Management bij Gerhard Schubert en CEO van Schubert Additive Solutions, is erg blij met de samenwerking: “We kozen voor Ultimaker omdat de printers gemakkelijk te gebruiken zijn en een hoge kwaliteit leveren. Daarnaast maken de 3D-printers van Ultimaker het mogelijk om met een breed assortiment aan materialen te printen en is er geen post processing nodig met FFF printed format onderdelen. In ons digitale warehouse kunnen klanten het ontwerp selecteren dat zij nodig hebben voor hun machine. Vervolgens wordt het gecertificeerde .gcode bestand naar de Ultimaker S5 gestuurd, die wij voor hen beschikbaar hebben. De klanten betalen maandelijks een kleine bijdrage voor toegang tot het platform. Ze zijn erg blij met de flexibele hulp die we bieden door het ontwerpen van unieke onderdelen die passen bij de vraag uit de markt.”

 

Gedistribueerd printen

Jos Burger, CEO van Ultimaker: “Gerhard Schubert brengt onze visie van gedistribueerd printen in de praktijk. Het bedrijf ontwerpt onderdelen op een centrale locatie, maar het printen gaat lokaal, nadat de ontwerpen zijn gedeeld. We zijn trots op onze samenwerking met deze Duitse gigant en dat wij hen onze productie-oplossingen en -services kunnen bieden. Met onze hulp kunnen de pioniers bij Gerhard Schubert zich concentreren op het vullen van het digitale warehouse, waarbij ze hun klanten de toekomstbestendige verpakkingsmachines kunnen bieden die de constant veranderende industrie nodig heeft.”

Deel dit artikel

Blijf op de hoogte, schrijf je in voor onze nieuwsbrief

Meld je aan voor de wekelijkse nieuwsbrief van TechniShow met al het nieuws uit de productietechnologie!
Aanmelden